CONFRUNTARE Făgădău VS. Chițac. Făgădău: „Ministerul Economiei se joacă de-a Putin cu constănțenii!”

Primăria Capitalei, Primăria Constanța și Primăria Craiova sunt printre administrațiile conduse de primari PSD, pe care ministrul Economiei Virgil Popescu le acuză că uită să plătească datoriile către CET-uri, consumatorii care folosesc sistemul centralizat de încălzire fiind în pericol să rămână fără apă caldă la robinete. În timp ce primăria Constanța susține că nu are nici un leu datorie către Electrocentrale SA, ministrul Virgil Popescu susține că, dimpotrivă, are de plătit subvențiile din urmă. Astfel, populația Constanței este în pericol să rămână fără apă caldă pentru că  „Romgazul nu este plătit și pentru că primăria Constanța nu a plătit subvențiile la CET, care la rândul lui nu poate plăti gazul pentru încălzirea agentului termic în vederea distribuirii către RADET Constanța”.

Primarul Constanței Decebal Făgădău arată că afirmațiile ministrului Popescu sunt o mare minciună, iar tot acest meci s-a desfășurat într-o… repriză spectaculoasă. Marți, Făgădău a intervenit la un post central de televiziune unde s-a dezlănțuit pe Ministerul Economiei, arătând că guvernarea liberală va apăsa un buton politic și constănțenii vor rămâne fără apă caldă, pentru ca vina să cadă pe… primar.

„Este pur și simplu politică murdară și sper ca din acest joc pe care-l face domnul ministru să nu sufere constănțenii. Dacă vor opri apa caldă în Constanța, îi voi da în judecată. Nu avem datorii la nimeni! ROMGAZ este societate de stat, Electrocentrale Constanța este 100% a Ministerului Economiei și se joacă de-a Putin cu constănțenii, asta știu ei să facă! Să le fie rușine că într-o pandemie îndrăznesc să amenințe constănțenii că opresc apa caldă pentru o inventată datorie. Eu îi rog să probeze. Constanța are astăzi zero lei datorii și către RADET și către Electrocentrale și către oricine din sistemul energetic. Dacă va fi oprită apa caldă, este 100% decizie politică, cu atât mai mult cu cât vorbim de două companii aflate în insolvență: una, 100% în subordinea Ministerului Economiei și cealaltă o regie aproape falimentară”, a spus Făgădău.

În cadrul emisiunii a intervenit și contracandidatul lui Făgădău la Primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac, care a arătat că nu va amenința nimeni Constanța și a insistat pe existența datoriilor invocate de Virgil Popescu:

„Noi suntem în situația unor realități: RADET și Electrocentrale sunt în insolvență. Administratorul judiciar, în raportul publicat din iulie 2019, spune că principala cauză care a dus la insolvență o constituie datoriile RADET către CET, începând din 2003. Aceste datorii ajunseseră în 2014 la 170 de milioane de lei, iar în mai 2019 la 290 de milioane de lei. (…) Este posibil, dacă din procedura de insolvență nu se iese, iar modelul practicat la București prin construirea unei noi societăți comerciale – poate fi unul de urmat – există acest pericol (de a rămâne fără apă caldă – n.r.). Trebuie cumva stinsă datoria asta! (…) Nu va amenința nimeni Constanța, este o datorie evidentă, care se pornește din 2003, a RADET. Făgădău spune că Primăria nu are nici o datorie. Vă spun eu: RADET are datorie, Regie în subordinea Primăriei”, a spus Vergil Chițac.

Spiritele s-au încins repede și Făgădău a refuzat dialogul, concluzionând că Vergil Chițac vorbește numai prostii legat de subiectul acesta.

„Eu nu am intrat să îi dau o replică candidatului PNL, care locuiește în Eforie și vorbește numai prostii legat de subiectul acesta. Primăria Constanța nu are nici o datorie la RADET, Electrocentrale sau la orice jucător din domeniul energiei, avem totul plătit la zi și înainte de fiecare sezon rece plătim în avans, știm ca la cine! Astăzi, butonul cu care este amenințată furnizarea apei calde în municipiul Constanța aparține 100% PNL! Ministrul a spus o minciună!”, a mai spus Făgădău.

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS, Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU – SL), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Constantin Frățilă (Liga Organizată a Regiunilor Drepte), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *