CONFLICT deschis în Guvern: Miniștrii USR îi reproșează premierului Cîțu că refuză neimpozitarea salariului minim dar finanțează PNDL 3

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat miercuri la Antena 3 că formațiunea nu este interesataăde faptele din tinerețe ale premierului, dar este nemulțumită de faptul că Florin Cîțu este de acord să se finanțeze „mamutul” PNDL 3 în locul neimpozitării salariului minim.

Ne interesează mai tare viitorul și grandiosul PNDL 3 care se pregătește și asta ar trebui să ne preocupe mult mai tare decat o contravenție aș spune eu. Pare să fie o faptă care s-a întâmplat acum foarte mult timp, în tinerețea premierului. Dar mărețul PNDL va fi din banii tuturor”, a zis Năsui, întrebat cum comentează că șeful Guvernului a recunoscut că a făcut două zile de închisoare în anul 2000 pentru că a fost prins băut la volan în SUA.

Eu nu am susținut niciodată PNDL. Țara a trecut prin două valuri de PNDL, PNLD 1 și PNDL 2 și acum avem PNDL 3. Am văzut rezultatul și efectele și problemele PNDL. Este un program din care, dacă ne uitam pe știri, rapoartele Curții de Conturi, s-a furat. Când avem deficitul mare, trebuie să avem alt mod de a gândi acest gen de programe. Aceste investiții locale trebuie făcute prin fonduri europene ca în alte țări”, a adăugat ministrul.

Năsui a indicat că neimpozitarea salariului minim, o promisiune electorală USR, ar avea un impact asupra bugetului mai mic decât „programul mamut” PNDL 3. El a adăugat că USR ar fi de acord și să se realizeze în trepte anuale neimpozitarea salariului minim, pornind de la neimpozitarea a 500 de lei din salariu sau chiar mai puțin.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *