Conferință despre… tangou, la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A,organizează Vineri, 24 septembrie 2021, ora 17.00, în Aula Bibliotecii conferința cu titlul Tangoul – o emoție care se dansează susținută de prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici urmată de un dialog cu Ionuț Fișcu, profesorul școlii de tango, Tango Magico din Constanța. Conferința se va deschide și se va închide cu un spectacol de tangou-dans susținut de cuplul de dansatori Ionuț Fișcu și Arina Cojocaru pe muzica unor celebri interpreți de tango, spectacol care va avea loc în holul Bibliotecii la parter.

eojjojdcjkkjfkck

Apărut în mediile rău famate, în mahalalele Buenos Airesului, într-o lume de cuțitari, gauchos, mardeiași și femei ușoare, tangoul a ajuns să fie dansat de elitele europene, devenind popular în toată Europa interbelică. Tangoul își revendică personajele și intră în literatură și în mitologia locală devenită ulterior monedă curentă. Cu pantaloni mulați cu dungi, curea largă neagră, vestă foarte scurtă cu fantă în sapte, cu pălăria cu bord larg, retrusat, fular alb, floare la ureche, garoafă sau mușcată, gardenie, bărbatul conduce femeia cu un hieratism autoritar. Dansul solicită abandonul total, nu tolerează discuția, nici distracția, tangoul se dansează în transă, își este sieși suficient. Carlos Gardel, Francisco Canaro, Juan d’Arienzo și atâția alții l-au făcut nemuritor. Despre acest inefabil al tangoului vor vorbi Angelo Mitchievici și Ionuț Fișcu.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *