Conferință despre diversitatea etnică și religioasă la Universitatea Ovidius

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada 13-14 mai 2022, cea de-a treia Conferință Internațională ENTAN „Realising Linguistic, Cultural and Educational Rights through NonTerritorial Autonomy”, eveniment ce face parte din acțiunea COST CA18114 – ENTAN – European Non-Territorial Autonomy Network, dezvoltat de programul european Horizon 2020, informează prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul facultății. Potrivit sursei citate, tema abordată are o importanță deosebită pentru regiunea Dobrogea, întrucât conceptul de autonomie teritorială reprezintă un instrument de gestionare a diversității etnice și religioase, pentru situațiile în care comunitățile minoritare nu se află într-un spațiu compact.

UOC 2

Este o onoare pentru facultatea noastră că membrii reputatei rețele ENTAN au decis să organizeze această conferință la Constanța, unul dintre cele mai importante centre multiculturale, multietnice, multilingvistice și multireligioase din România”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Stoica.

Printre temele dezbătute în cadrul conferinței se numără: globalizarea și autonomia culturală și educațională non-teritorială, recunoașterea și protejarea minorităților religioase în Europa și aspecte juridice și politice privind implementarea drepturilor lingvistice. Din comitetul de management al acțiunii au făcut parte prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA și conf. univ. dr. Flavia Ghencea, coordonatorul național al rețelei ENTAN.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *