Conferință despre dezvoltarea locală durabilă, la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES) Filiala Dobrogea, a organizat, vineri, 20 mai 2022, conferința-dezbatere cu tema „Să gândim dincolo de azi în dezvoltarea economică și socială a Constanței. Implicarea mediului universitar și al mediului de afaceri, alături de administrația publică, în eforturile de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă a județului Constanța”, informează conf. univ. dr. ec. Ion Dănuț Jugănaru, președintele ASPES Filiala Dobrogea, și cadru didactic al Facultății de Științe Economice a UOC.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, și dr.ec. Constantin Boștină, președintele ASPES București.

cosa 2
Prefectul Constanței, Silviu Coșa

„Conferința are o importanță deosebită pentru că îmbină, în chip fericit, capacitatea de cercetare, de analiză a mediului universitar din Constanța cu perspectivele oferite de mediul de afaceri și de societatea civilă, cu scopul de a identifica cele mai eficiente modalități prin care pot fi îndeplinite obiectivele de dezvoltare economică și socială ale județului. Este necesară o mai bună și mai strânsă colaborare între mediul universitar, mediul de afaceri și administraţiile locale din județul nostru, inclusiv prin crearea de Consilii Consultative Economice, la nivel local și județean”, a precizat conf. univ. dr. ec. Ion Dănuț Jugănaru.

juganaru
Ion Dănuț Jugănaru

Prezentările susținute în cadrul conferinței au vizat aspecte privind: industria agroalimentară; clusterul agroalimentar, ca formă de organizare a fermei de familie, într-un mediu asociativ, prin unirea mai multor fermieri, într-o cooperativă; necesitatea unei noi organizări administrativ-teritoriale; digitalizarea administrației publice; rolul și preocupările UOC în abordarea provocărilor regionale de dezvoltare durabilă; oportunitățile și provocările în construirea ecosistemului de inovare și antreprenoriat în județul Constanța; rolul centrelor de transfer tehnologic în dezvoltarea IMM-urilor; posibilitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional Sud-Est 2021-2027; dezvoltarea industriei Dobrogei; dezvoltarea durabilă – perspective și limite tangibile. Totodată, în cadrul conferinței a avut loc prezentarea volumului „Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – orizont 2040”, publicat recent, sub coordonarea Asociației pentru Studii Economico-Sociale București.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.