Conferință a Rețelei Universităților de la Marea Neagră, despre turismul costier și transportul maritim

La data de 14 iunie 2022 a avut loc ședința de lansare a proiectului Boosting Black Sea Blue Biz – 4BIZ care are ca scop dezvoltarea unui cadru tematic de sprijinire a afacerilor inovative în domeniul Creșterii Albastre. Proiectul este axat pe domeniile acvacultură și piscicultură, turism costier și maritim și transport maritim. Coordonatorul proiectului este reprezentat de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, iar din Consorțiul de implementare al proiectului fac parte agenții de dezvoltare regională, camere de comerț, clustere inovative și universități din România, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Georgia și Grecia.

În cadrul proiectului au fost selectate 5 regiuni pilot din următoarele zone: Batumi – Georgia, Trabzon – Turcia, Varna – Bulgaria, Galați – România și Odessa – Ucraina. Astfel, în aceste regiuni se vor identifica start-up-uri, IMM-uri și întreprinzători din sectoarele țintă ale proiectului, care vor beneficia de asistență pentru dezvoltarea afacerilor, cooperare regională și atragerea de finanțări pentru dezvoltarea și creșterea afacerilor.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), iar durata proiectului este de 24 luni.

Acțiunea se înscrie în cadrul inițiativelor de sprijinire și promovare a Dezvoltării Durabile în zona Mării Negre în cadrul Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră (Common Maritime Agenda for the Black Sea).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.