Conducerea PSD, zdruncinată de contestatari, după episodul „Ținutul secuiesc”. PSD Constanța îl sprijină pe Ciolacu

Propunerea legislativă privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc a fost adoptată marți de Camera Deputaților. Aceasta a fost adoptată ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituția României republicată. Pentru a fi aprobată, legea a trebuit să treacă și prin Senat, la votul final.

Senatul s-a reunit, miercuri, de urgență în ședință, de la ora 14.00, pentru a respinge Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. De la adoptarea de marți și până astăzi s-au revărsat toate pasiunile politice, culminând, cu câteva momente înainte de votul din Senat, cu declarații publice ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a punctat faptul că „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor, insistând din nou asupra majorității toxice pe care social-democrații o au în Parlament.

Propunerea legislativă privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respinsă în Senat, cu 126 de voturi pentru raportul de respingere și 9 împotrivă. Senatorii UDMR au votat împotriva raportului de respingere și pentru adoptarea proiectului de lege.

După acest vot, conducerea PSD a fost luată cu asalt de… contestatari, fiind vorba în special de fostul premier Viorica Dăncilă sau Codrin Ștefănescu, cel din urmă cerându-i demisia lui Marcel Ciolacu.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a trimis miercuri, în contextul scandalului public legat de autonomia Ținutului Secuiesc, un mesaj intern prin care a afirmat că sunt social-democrați care folosesc momentul pentru a „destabiliza partidul” și care vor să „facă rău”. Stănescu i-a nominalizat pe Dăncilă, Eugen Teodorovici, Codrin Ștefănescu sau Dorel Căprar.

Ciolacu a explicat că membrii PSD care i-au cerut demisia în urma scandalului legat de autonomia Ținutului Secuiesc „sunt oamenii lui Klaus Iohannis”! Ciolacu a explicat că președintele României s-ar fi folosit de Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului, și Viorica Dăncilă, fost premier și fost președinte al PSD, pentru a destabiliza PSD.

Se prefigurează o noapte a cuțitelor lungi în PSD, subiectul Ținutului Secuiesc fiind pretextul unor lupte interne. În acest context, organizația PSD Constanța a transmis miercuri seară următoarele:

Suntem alături de conducerea Partidului Social Democrat și a președintelui său, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Acuzele unor colegi de partid, preluate ad literam din atacurile președintelui Klaus Iohannis – adversar declarat și neobosit al PSD – încearcă să destabilizeze partidul, într-un moment în care atenția ar trebui să se îndrepte către problemele cu adevărat grave ale României. Ne delimităm de atitudinea acestor așa-zis colegi, care încearcă să speculeze în interes propriu, politic, dificultățile cu care se confruntă țara, datorate crizei coronavirusului dar și inconștienței chiar a unui membru PNL, care a generat probleme suplimentare în derularea activității Parlamentului României, instituție fundamentală a statului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.