Condițiile USR pentru… intrarea la guvernare! Negoi: „Avem oameni competenți și vrem să facem reforme adevărate”

Uniunea Salvaţi România a prezentat, vineri, o serie de „angajamente de reformă”, acestea reprezentând „baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare”, printre ele numărându-se: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, flexi-munca sau introducerea prevederii Fără Penali în funcţii publice în Constituţie ș.a.m.d. Cele 24 de capitole ale programului USR mai vizează: reducerea birocraţiei, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investiţiilor pentru o energie curată, acces la educaţie pentru toţi copiii, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înfiinţarea unei DNA pentru păduri ș.a.

În cadrul unei conferinţe de presă transmise online, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că această viziune va fi supusă dezbaterilor în perioada următoare, iar despre aceste dezbateri cât și intenția de intrare la guvernare ne-a precizat și președintele USR Constanța, Remus Negoi.

„Noi ne-am exprimat intenția încă dintr-o primă fază și viziunea anunțată astăzi pentru dezbatere este aceeași ca cea de atunci. Având în vedere contextul social și politic, vorbim de o intenție a USR (de intrare la guvernare – n.r.) după această stare de alertă. Avem oameni competenți și dorim să ne punem la dispoziție pentru a putea face reforme adevărate, așa cum am propus și măsuri la nivel local. Din ce am văzut aseară (AICI!), a fost o grabă, nu poți să anunți măsuri care vor intra în vigoare în doar câteva momente, mai ales că multe dintre ele sunt bănuibile că pot fi desemnate neconstituționale”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.