Condițiile lui Orban pentru liderii PNL din teritoriu: „Puneți tineri pe liste, oameni fresh!”

Proaspăt ieșiți din alegerile locale, liberalii s-au plasat deja în calendarul alegerilor parlamentare, care vor avea loc în 6 decembrie. Astfel, scorul mic la alegerile locale în unele filiale nu a fost singurul reproș al liderului liberal în ședințele de analiză din Modrogan.

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a amintit liderilor județeni că nu sunt veșnici: „Puneți tineri pe liste, oameni fresh, fețe noi. Noi nu suntem veșnici, trebuie sa ne gândim la viitorul partidului”, a afirmat Orban, care l-a dat exemplu pe Andrei Carabelea, tânărul și proaspătul primar de la Piatra Neamț, care a obținut 26,25% dintre voturile valabil exprimate, urmat de principalul contracandidat cu 21,98%. Acesta a intrat în cursa pentru primărie cu doar o lună înainte de alegeri, dar a reușit să convingă electoratul să îl voteze.

Ludovic Orban a susținut și în alte întâlniri cu șefii de filiale că este important ca tinerii să fie atrași spre politică, încurajați și susținuți să facă pasul către funcții de răspundere. De altfel, acesta este și trendul impus de electorat, care a preferat anul acesta să voteze fețe noi, iar fiefuri care păreau sigure pentru PNL, ca Timișoara, au fost pierdute pe mâna celor care nu au simțit necesitatea schimbării. Totodată, una dintre explicațiile scorului mic la București poate fi, de asemenea, votul masiv al tinerilor care a mers către USR, în detrimentul PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *