Spread the love

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit din nou, miercuri, de data aceasta într-o ședință de îndată, în cadrul căreia au adoptat proiectul privind tarifele pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarna 2018 – 2019. Inițial, în cadrul ședinței de luni, liberalii au ridicat o problemă, susținând că documentația necesară nu a fost trimisă în timp util. Astfel, proiectul a fost amânat pentru miercuri, iar consilierii județeni l-au votat, fiind adoptat în unanimitate.

CITEȘTE ȘI:

Mobilizare la RAJDP pentru sezonul rece. Peste opt milioane lei de la CJC pentru deszăpezire

„În fiecare an am asigurat RAJDP bugetul, prin aprobarea CJC, pentru a putea opera pe drumurile județene și pentru a nu avea probleme cu vremea urâtă. Ne putem aștepta de la o zi la alta, de la zăpadă de 5 cm să avem de 50 cm… în județ sunt probleme cu vântul care spulberă această zăpadă. Este asigurat bugetul, dacă va fi nevoie vom suplimenta. Eu sper să avem o iarnă ușoară. La ora actuală suntem pregătiți să intervenim pe toate drumurile județene. (…) În această perioadă, vom răspunde și la solicitările primarilor. (…) (Pentru RAJDP – n.r.) cheltuielile s-au majorat cu 10%. Costurile au rămas aceleași, dar au crescut salariile. Ca experiență din anii anteriori, pot spune că sudul și sud-vestul județului, de obicei, sunt cele mai efectate. Eu sper ca începând de anul viitor să demarăm un proiect de reîmpădurire, pentru că de-a lungul acestor 28 de ani acești copaci au fost tăiați, au putrezit etc”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Amintim că valoarea estimată a contractului de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019 este de 8,78 milioane lei, din care 44% reprezintă cheltuieli cu combustibilul, 14% cu materialul antiderapant, 15% cu anvelope, lubrifianți, revizii etc. și 27% cheltuieli cu personalul.

„Aceasta este suma aprobată. Dacă vom avea o iarnă în care nu se vor cheltui banii aceștia, vor reveni la CJC”, a mai spus Țuțuianu.

Tot referitor la buget, directorul general al RAJDP, Lucian Lungoci, prezent la ședința de miercuri, a precizat că suma este în concordanță cu cele alocate în iernile precedente.

„Suntem în același prag, aproximativ ca anul trecut, când am avut pe sezonul de deszăpezire 6,8 milioane lei, am luat în calcul o estimare maximă de opt milioane anul acesta, diferențele apar la creșterea salariului minim pe economie și o diferență în costul combustibilului”, a spus Lungoci.

La momentul ședinței CJC, pe autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea ningea viscolit, vizibilitatea fiind redusă la aproximativ 100 – 200 de metri. De asemenea, aproape în tot județul s-a depus deja un strat subţire de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *