Condamnări DEFINITIVE în Dosarul Colectiv: Piedone, PATRU ANI cu executare

Judecătorii Curții de Apel București au pronunțat joi, după patru amânări, sentințele finale în Dosarul Colectiv. Actualul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv joi la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Acesta a primit și interdicția de a fi ales ori a ocupa orice funcție publică timp de 5 ani. Piedone era primar al sectorului 4 în octombrie 2015 când a luat foc clubul Colectiv, în urma incendiului murind 65 de oameni și fiind răniți sute de alte persoane. De la terminarea procesului, din ziua de 21 decembrie, cei doi au amânat de patru ori pronunțarea în acest dosar, iar astăzi era a 5-a dată stabilită pentru ca ei să anunțe decizia finală.

„). În temeiul art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infrac?iunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015. În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. ?i ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizaţia SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală”, se arată în minuta deciziei.

Condamnările:

● Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5: 4 ani de închisoare

● Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4

● Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4

● Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4

● Alin George Anastasescu, patron Colectiv

● Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv

● Costin Mincu, patron Colectiv

● Viorel Zaharia, pirotehnist

● Marian Moise, pirotehnis

● Daniela Ioana Niţă (decedată), patron al firmei de artificii

● Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii

● Antonina Radu, pompier ISUBIF

● George-Petrică Matei, pompier ISUBIF

● Clubul Colectiv SRL

● Golden Ideas Fireworks Artists SRL

● SC Noran Prompt Serv SRL

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că singurul său regret, înainte de a afla sentința în Dosarul „Colectiv” este că nu a fost atât de „ordinar și de jigodie”. Piedone a explicat că va aștepta sentința alături de familie, iar dacă va fi condamnat, atunci atribuțiile vor fi preluate de viceprimarul Sectorului 5.

Cel mai rău îmi pare că n-am fost atât de ordinar și de jigodie. Raportați la cei care sunt acum în viața publică. Eu voi aștepta această sentință alături de familie. Prietenii sunt doar virtuali (…) Eu n-am prieteni, am doar cunoștințe. Eu am obligativitatea morală de a lăsa continuitate la Primăria Sectorului 4, am delegat atribuțiile pentru că sunt responsabilități, trebuie continuitate. A fost zi de salarii, iar dacă nu delegam oamenii nu își primeau salariile. Nu am fugit de responsabilitate, este doar o chestiune de responsabilitate. Dacă se va întâmpla…viceprimarul unu va prelua atribuțiile până la momentul în care va fi declarat mandatul nul și vor fi organizate alegeri”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a declarat joi, în ziua sentinței în dosarul Colectiv, că el și-a ispășit pedeapsa în acești 7 ani „nevinovat”. „Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul”, a susținut Piedone.

Colectivul a declanșat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă acarul păun poate fi Piedone și Piedone poate să-i învie pe toți morții…Am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Nu puteți să știți ce înseamnă să nu e bucuri de ziua mâine și să aștepți părerile date. Domne, nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul și Dumnezeu”, a declarat Piedone.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *