Concurs și workshop de fotografie la Tuzla sau „Aeromania 2018“ – spectacol și prin imagini!

În timp ce pentru cei mai mulţi Aeromania înseamnă un spectacol de emoţii, performanţe şi stil, pentru alţii înseamnă o ocazie de a surprinde imagini inedite pe camera foto. Prezenţa extrem de numeroasă a fotografilor la Aeromania, eveniment desfăşurat anual pe Aeroportul Tuzla, arată un interes uriaş pentru fotografia de aviaţie. Aici s-a închegat şi extins o comunitate de pasionaţi – care vor sa surprindă avioanele „de la firul ierbii” şi până în înaltul norilor. Este o adevărată provocare pentru un fotograf aflat în faţa unui aparent paradox: într-un cadru extrem de dinamic, obiectivul aparatului trebuie să surprindă o imagine statică, dar să îi redea senzaţia de mişcare. Decupajul ar trebui să transmită întreaga emoţie, tensiune şi anvergură pe care le creează contextul, ansamblul. Dacă v-aţi întrebat cum puteţi să faceţi acest lucru, veţi afla de la Liviu Dnistran, în cadrul workshop-ului de fotografie organizat de Nikon în parteneriat cu Regional Air Services, în weekend-ul 13 – 15 iulie. Accesul se face pe baza acreditării de fotograf Aeromania AICI!

CITEȘTE ȘI:

„Aeromania 2018“ vine cu surprize pentru constănțeni și turiști: „Chic Picnic“ pe Aeroportul Tuzla!

Workshopul se întinde pe parcursul a trei zile:

„Vineri, 13 Iulie, va avea loc partea teoretică în sală, unde veţi putea afla despre echipamente, cum să le folosiţi cât mai bine, despre setări şi cum să vă pregătiţi în general pentru un show aerian din punctul de vedere al fotografului de aviaţie. Sâmbătă, 14 Iulie, este programată partea practică: fotografierea celor mai interesante momente de la Aeromania 2018. Veţi avea posibilitatea să testaţi echipamente puse la dispoziţie de Nikon şi să exersaţi ceea ce aţi învăţat cu o zi înainte în sală. Pe toată durata show-ului veţi fi sprijiniţi de Liviu Dnistran şi organizatori pentru a putea face fotografii reuşite. În a treia zi – duminică, 15 Iulie, după încă o sesiune de fotografie la “chic picnic pe aeroport”, veţi învăţa cum să editaţi fotografiile şi să le pregătiţi pentru publicare în social media, blog, inclusiv pentru participarea la concursul Aeromania. Orice fotograf poate candida la concursul cu premii oferite de Regional Air Services cu minim 7 imagini surprinse în cadrul Aeromania sau cu minim 1 film, indiferent dacă s-a înscris sau nu la workshop. Tema concursului este „Aeromania în mai multe ipostaze”. Înscrierile se fac prin completarea şi depunerea fişei de înscriere şi acceptarea regulamentului, iar documentele sunt disponibile pe site-ul www.regional-air.ro, pe pagina de Facebook Aeromania-2018 sau pot fi solicitate via e-mail: concurs@regional-air.ro“, precizează reprezentanții Regional Air Services.

Organizatorii „Aeromania 2018“ spun că Liviu Dnistran este fotograf de aviaţie din 2011 când s-a alăturat comunităţii Romanian Spotters (primul forum al pasionaţilor de fotografie de aviaţie din România). De-a lungul timpului, a colaborat cu Aeroportul Internaţional Cluj Napoca, Tarom, Carpatair, Aeroclubul României şi cu Forţele Aeriene Române (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Baza 86 Aeriană Feteşti, Baza 90 Transport Aerian Otopeni, Baza 95 Aeriană Bacău şi Scoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Bobocu) pentru promovarea imaginii aviaţiei româneşti prin fotografii. Împreună cu membrii Romanian Spotters a contribuit la crearea unei platforme de specialitate pentru fotografia de aviaţie (photoavia.net) unde a avut rol de programator şi screener foto. Este vice-preşedinte al asociaţiei non-profit Transilvania Spotters din Cluj Napoca, prima asociaţie din ţară care are ca obiectiv principal promovarea aviaţiei din România prin fotografii şi promovarea acestui tip de fotografie în ţară şi străinătate.

„În urma cu trei ani, a demarat cu alţi doi fotografi de aviaţie români, Bogdan Pop şi Adrian Dulău un proiect de fotografiere aer-aer a aeronavelor Forţelor Aeriene Române pentru promovarea imaginii aviaţiei militare, în urma căruia a zburat mai mult de 20 de ore la bordul aeronavelor de transport şi al elicopterelor Forţelor Aeriene şi a fotografiat 6 tipuri de aeronave“, mai precizează reprezentanții Regional Air Services.

Aeromania este „cel mai îndrăgit show aviatic de pe Litoral” desfăşurat anual pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu, Tuzla şi ajuns la a 12-a ediţie. Anul acesta, evenimentul se întinde pe durata a trei zile, astfel: vineri – workshop de fotografie, drone şi conferinţă pe teme de aviaţie – PRIA Aviation; sâmbătă– miting aviatic şi concerte live şi duminică – chic picnic pe aeroport şi zboruri de agrement. Intrarea este liberă pentru toate cele trei zile.

CITEȘTE ȘI:

Constănțenii și turiștii așteptați la cea de-a 12-a ediţie „Aeromania“. Intrarea va fi din nou LIBERĂ

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *