Spread the love

Ziua națională a Greciei este sărbătorită în data de 25 martie, comemorând ziua în care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman în 1829. Războiul de Independență din Grecia a început în anul 1821 și a durat până în 1828. De atunci, Ziua Independenței în Grecia este o sărbătoare națională și este celebrată în fiecare an, în data de 25 martie.

„Este un adăvar și trebuie întotdeauna amintit faptul că revoluția greacă își are rădăcinile în România, că aceste două națiuni au multe in comun și legăturile scrise sau nescrise sunt dovedite de respectul reciproc și acțiunile comune întreprinse în decursul a mii de ani”, a precizat președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton-Traian Antoniadis.

Uniunea Elenă din România și Comunitatea Elenă Elpis Constanța precum și toate comunitățile care fac parte din Uniunea Elenă din România, omagiază acest important eveniment în fiecare an.

Programul manifestărilor va fi următorul:

  • 25 Martie ora 12.00 Tedeum și slujba de pomenire la biserica greacă Metamorphosis
  • 25 Martie ora 12.00 Organizația Constanța Walking Tour- Dna Diana Slav vă invită la un tur în Constanța dedicat moștenirii grecești, cu plecare din fața Teatrului de Stat (Fantasio) din Bulevardul Ferdinand nr. 11.
  • 13 Aprilie ora 18.00 in incinta Casei de Cultură va avea loc spectacolul omagial dedicat sărbătoririi Zilei Naționale unde pe scenă vor urca membrii Comunității Elene Elpis Constanța, și ca în fiecare an vom avea alături membrii unei alte comunități, de aceasta dată Comunitatea Elenă din Brașov reprezentată de Ansamblul Efthymos și Grupul Coral Dionysos, precum și un invitat special, Ionuț Galani despre care alte cuvinte sunt de prisos.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *