Spread the love

În aceste zile aniversăm 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, momente în care Constanța, în anul 1878, a sărbătorit feeric acest moment.

CITEȘTE ȘI:

Comunitatea Elenă Elpis Constanța vă invită să luați parte la evenimentele pe care le organizează, după cum urmează :

Sâmbătă 23 Noiembrie:

  • Ora 10.00 la Cimitirul Central din Constanța va avea loc o slujbă de pomenire a unuia din ctitorii si putem spune fondatorul presei moderne dobrogene, Constantin N. Sarry născut în același an în care Dobrogea se întorcea la patria mamă, în 1878, cel ce a luptat pentru o presă independent, dedicată culturii și literaturii, închinând tot ceea ce a scris dobrogei și dobrogenilor în cei peste 40 de ani de presă, Dobrogea Juna fiind publicația sa de suflet. Se va ține un moment de reculegere în memoria acestui spirit încă viu al presei dobrogene.

Slujba de pomenire va fi ținută de Pr. Arhim. Andrei Tudor, Starețul Mănăstirii Dervent

  • Ora 13.00 , la Biserica Greacă Schimbarea la Fața (Metamorphosis), se va oficia un Te Deum,  pe scările bisericii, tinut de IPS Teodosie și un sobor de preoți, unde va participa Garda de Onoare și Fanfara RAJA, “Muzica Apelor”, moment ce va recrea istoria din anul 1878, fiind imortalizat printr-o fotografie ce va sta mărturie alături de cea făcuta în același loc în 1878.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *