Comuniștii și socialiștii moldoveni au FUZIONAT. Voronin: „Vrem să SALVĂM țara”

Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat astăzi că PCRM și PSRM au fuzionat pentru a salva țara. Potrivit politicianului, actuala guvernare nu controlează țara și nu poate face față crizei, transmite diez.md.

Situația tragică în Republica Moldova după venirea acestor personaje s-a agravat. Când s-a format Guvernul, noi am spus că nu am avem încredere în acesta, ei nu sunt profesioniști, ei nu sunt patrioți și nu trăiesc cu problemele pe care le au oamenii simpli. Principalul scop al acestui bloc permanent este să salvăm Moldova, să dezvoltăm țara și să fim prieteni cu toate țările. Noi avem experiență de guvernare. Pe ei nu îi duce capul la nimic, doar să împrumute bani ducând țara în datorii. Țara asta nu este condusă de nimeni, ei se joacă de-a conducerea, ei nu controlează nimic”, a spus Voronin.

Vlad Batrîncea a adăugat: „Anunțăm crearea platformei naționale a opoziției la care se pot alătura partide, ONG-uri, experți, cetățeni etc. Aceasta nu are un subtext politic sau geopolitic.”

Partidul Comuniștilor și Partidului Socialiștilor a format oficial Blocul Politic al Comuniștilor și Socialiștilor (BPCS). Anunțul a fost făcut astăzi, 16 februarie, de către liderii celor două partide, după ședința birourilor executive. Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că, după ce în campania electorală, PCRM și PSRM au mers în bloc electoral, astăzi au decis să se unească în bloc politic permanent, transmite realitatea.md.

Scopul acestui bloc este să salvăm țara. Să construim o Moldova bogată, cu dezvoltarea teritoriilor, să fim prieteni cu toate țările. Noi avem experiență. Noi am guvernat țara 8 ani”, a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Voronin a afirmat că Guvernul Gavrilița trebuie să-și dea demisia, iar în privința Parlamentului de legislatura a XI-a urmează să decidă ce se va întreprinde.

Acest Guvern trebuie să plece. Ulterior, cu cetățenii vom decide ce vom face cu acest Parlament. Pe ei nu-i duce capul ce să facă. Știu doar să cerșească credite și duc țara în datorii”, a mai afirmat Voronin.

La rândul său, secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că urmează să fie creată și o platformă care va îngloba toți oponenții politici ai actualei guvernări.

Crearea unei platforme naționale de opoziție. Aceasta va include toate partidele de opoziție, cetățeni, organizații, reprezentanți ai societății civile și multe alte organisme. Această platformă nu va avea caracter politic sau geopolitic”, a spus secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea.

Secretarul general al PSRM a menționat că platforma care urmează să fie lansată va organiza prin țară întruniri cu cetățenii, „pentru a discuta despre problemele și neprofesionalismul guvernării”.

Mergem la consultări cu cetățenii, pentru a supune evaluării activitatea guvernării. Vom veni cu mai multe inițiative legislative, pentru ca cetățenii să poată demite guvernanții. De asemenea, vom lansa și o moțiune de cenzură a Guvernului actual”, a anunțat Batrîncea.

În acest sens, opoziția a făcut apel către toți cei care doresc să se implice în platforma creată de PSRM și PCRM, pentru a participa în procesul enunțat mai sus. Amintim că, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2011, PSRM și PCRM au creat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Ulterior, în cadrul Parlamentului au format fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care include 32 de deputați.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.