Spread the love

În România, pusul carului înaintea boilor poate fi considerat cel puțin sport național. Avem un talent înnăscut să facem totul pe dos, după care ne plângem că nu ne merge bine… Iar, acest lucru este cel mai evident în administrația publică, în lucrările edilitare care par a fi coordonate de celebrul „Dorel”. Chiar și în municipiile reședință de județ întâlnim situații în care, după ce se asfaltează cu chiu cu vai, drumurile proaspăt reabilitate sunt stricate pentru lucrări la sistemul de canalizare și apă potabilă. Deși este cât se poate de logic, pare că nimeni nu se prinde că acest lucru este greșit și că ar trebui făcut exact invers. Așa se ajunge în situația în care drumul proaspăt refăcut ajunge într-o stare mai proastă decât era înainte, iar banii investiți nu se văd!

Cu toate acestea, mai găsim și administrații locale care nu pun căruța înaintea boilor. Exemplu în acest sens ar putea fi comuna Vulturu, unde administrația locală lucrează la un proiect integrat, cu finanțare europeană, care cuprinde înlocuirea rețelei de alimentare cu apă, pe o lungime de 9.260 de metri liniari, introducerea rețelei de canalizare pe 10,8 kilometri, și amenajare a unei stații de epurare. Primarul comunei Vulturu, Eugen Berbec, spune că rețeaua de apă nu a mai fost schimbată de aproape 30 de ani, în timp ce rețeaua de canalizare este nouă.

„Cu această ocazie, toți locuitorii vor fi branșați la rețeaua de canalizare. Valoarea tuturor lucrărilor se ridică la 6.770.410 de lei, acestea urmând a fi finalizate în luna septembrie a acestui an“, a spus primarul, pentru TOMIS NEWS.

După ce toate lucrările din subteran vor fi terminate, Primăria Vulturu anunță că va trece la asfaltarea tuturor străzilor din comună, însumând 11,5 kilometri, proiect care va fi finanțat de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

„Cu această ocazie închidem un circuit și putem spune că suntem printre puținele comune din țară care are infrastructura pusă la punct“, a concluzionat primarul Eugen Berbec, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu vrea să acrediteze Vama Veche drept stațiune de interes local. Zeci de milioane de lei pentru Mircea Vodă și Saligny, prin PNDL

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *