Comuna Cumpăna, la răscruce electorală: „Restart” necesar sau conservatorismul aplicat?

Primăria și consiliul local Cumpăna au anunțat recent deschiderea programului activităților culturale pentru anul 2020. În acest registru, miercuri, 15 ianuarie, a fost celebrată împlinirea a 170 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, cu prilejul Zilei Culturii Naționale. Evenimentul a fost marcat la Casa de Cultură Cumpăna, coordonat de primarul Mariana Gâju.

Primar al comunei din anul 2000, lider incontestabil în PSD – local și național – și artizan al protecției sociale, Mariana Gâju este mâna de fier a unei localități aflată în tendința dezvoltării, dar o dezvoltare cu frâna de mână trasă. Comuna Cumpăna se dezvoltă, toți constănțenii o știu, problema este că nu se dezvoltă natural. Localitatea evoluează în funcție de toanele primarului. Astfel, explozia dezvoltării este întârziată de cocul autoritar care, cu seninătate, arată cu degetul: Se aprobă asta, nu se aprobă asta! Despre transparența cheltuirii banului public, nu mai are rost să dezvoltăm…

Primărița care ne-a dat pensiile își continuă marșul triumfal într-o comună care îi asigură ceva ce politicienii de astfel de localități și-ar dori cu invidie, dar nu au: Cumpăna este aglomerată, demografic vorbind, doar că cei mai mulți dintre locuitorii acestei comune au buletine de Constanța, din diverse interese personale: copil la școală, apartenența la marele municipiu Constanța ș.a.m.d. Astfel, suntem în următoarea situație: într-o familie de 4-5 persoane, doar 1-2 au rezidența în Cumpăna, restul sunt persoanele cu domiciliul în comună, în vârstă, care sunt convinse că primărița Gâju ne-a mărit pensiile, ceea ce este un fals îngrozitor, dar o manipulare politică prin care doamna Gâju contabilizează mandate peste mandate…

Suntem în anul 2020. Eram și în anul 1989, când am cerut cu toții democrație, eram și în anul 2000, în Noul Mileniu, eram și în 2007, când am intrat în UE, eram în… orice an, când toți românii și-au propus ralierea la o realitate europeană: investițiile private! România încă este blocată la o percepție pe care nu reușește să o clarifice și să o diferențieze: investiția privată și conservatorismul populist. În comuna Cumpăna, nu există investiție privată, nu există restaurant cu program non-stop, pentru că doamna primar susține că „se îmbată oamenii și apoi fac scandal”. Astfel, locuitorii din comună nu pot să aniverseze o nuntă, un botez, deși comuna este dezvoltată, așa cum susține doamna Gâju; nu există benzinărie… nu înțelegem din ce rațiuni… și până mai ieri nu exista nici măcar farmacie non-stop!

Investiția privată este sufocată în comuna Cumpăna, pentru că acolo se flutură tricolorul populist și un Eminescu care nu ține de foame, o pensie care este și ea săracă. Probabil ar fi nevoie de un tânăr investitor privat, care și-a demonstrat deja curajul și care poate mai mult decât… pensia!

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Comuna Cumpăna, la răscruce electorală: „Restart” necesar sau conservatorismul aplicat?

 • luni, 20 ianuarie 2020 la 11:37
  Legătură permanentă

  Cine a scris aceasta stire este dezinformat din toate punctele de vedere. Cum până mai ieri nu era farmacie non-stop? Pot sa demonstrez ca sunteti mincinosi. Faceti stiri de 2 lei. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Avem si restaurante, stati linistiti ca avem unde să petrecem până dimineata, o nunta, un botez.
  Ce familie de oameni normali merge la restaurantul non-stop? Avem 3 PIZZERII in Cumpana, au un meniu foarte variat, au chiar si mâncare tradițională românească.
  Stiri scrise dupa vorba unor plimbareti!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *