Spread the love

Peste 180 de consilii locale din Republica Moldova au semnat și emis Declarații de Unire cu România în 2018. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, aceste localități au dat un semnal și o dorință de Reunificare cu Țara. Ca replică la lăudabila inițiativă a acestora, alte zeci de consilii locale și județene din România au emis declarații similare.

CITEȘTE ȘI:

Între timp, valul emoțional se pare că s-a mai stins, însă, în județul Constanța, există o localitate care continuă trendul: primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a anunțat că unitatea administrativă pe care o conduce parcurge etapele unei înfrățiri cu comuna Ghelăuza, raionul (județul, în accepțiunea noastră) Strășeni.

„În urmă cu o lună și jumătate, după o discuție purtată cu primarul comunei Ghelăuza, raionul Strășeni, Republica Moldova, doamna Nicoleta Mălai, am stabilit să parcurgem etapele unei înfrățiri care să fie benefică atât comunei Crucea, dar mai ales fraților noștri de peste Prut, respectiv locuitorilor comunei Ghelăuza. Mulți s-au grăbit să vorbească multe și asta mai mult din răutate… Voi pune pe ordinea de zi a lunii ianuarie acest proiect. De ce în ianuarie? Pentru că acum, sperăm, să aprobăm bugetul! Nu vreau o înfrățire formală, vreau să alocam din buget o sumă de bani pentru sprijinirea unor acțiuni concrete, nu doar vorbe. Le mulțumesc și pe această cale doamnei primar, funcționarilor din Primăria Ghelăuza, tuturor locuitorilor din comună! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus primarul Gheorghe Frigioi.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *