Comuna blestemată! Zece ani de promisiuni, zece ani de ignoranţă: 1.000 de elevi din Ostrov fac orele de sport pe unde apucă!

Explicație foto: Primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir: „În urmă cu zece ani, am depus o cerere la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unei săli de sport în localitatea Ostov, unde există şi un liceu. Din păcate, de atunci şi până acum suntem tot în aşteptare.“

Faptul că în România de cele mai multe ori se punte căruţa înaintea boilor nu mai reprezintă nici o noutate pentru nimeni. Nu de puţine ori, presa a scos la iveală faptul că guvernanţii noştrii, indiferent de orientarea politică, că-s de stanga, că-s de dreapta, au împărţit banii în funcţie de interesele de moment. Fără să aibă vreo legătură cu aceasta idee, România se pregăteşte să cheltuiască peste 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia a patru stadioane, Ghencea, Ştefan cel Mare, Arcul de Triumf şi Giuleşti, în vederea organizării Campionatul European de Fotbal 2020. Din acest motiv, Compania Naţională de Investiţii, cea care ar trebui să se ocupe de acest proiect amplu, a băgat în sertar alte proiecte de investiţii în sport, printre care se numără şi construcţia Sălii Polivalente din Constanţa, care ar fi trebuit să înceapă demult.

În condiţiile în care alor noştri le arde de fiţe europene, dorind să arate că putem să ţinem pasul cu lumea bună a Europei, în România adevărată, mii de elevi sunt nevoiţi să desfăşoare orele de educaţie fizică pe maidan, ori în cel mai fericit caz, să se înghesuie în sală de curs de numai câţiva metri pătraţi. O astfel de situaţie tristă pentru secolul în care trăim o regăsim chiar în judeţul Constanţa. Mai exact, în comuna Ostrov, unde peste 1.000 de elevi participă la orele de sport pe unde apucă. Primarul Niculae Dragomir spune că demersuri pentru construcţia unei săli de sport s-au făcut încă din 2008, însă de atunci şi până în prezent nimeni nu a mişcat vreun deget. Promisiuni pentru ridicarea unei astfel de construcţii, care nu ar necesita enorm de mulţi bani (circa 1,5 milioane de lei potrivit estimărilor făcute de autorităţile locale), au venit şi din partea diferiţilor parlamentari, însă, după cum se vede treaba, promisiunile au rămas la stadiul de speranţe deşarte.

„Comuna Ostrov cuprinde şase sate (Almălău, Bugeac, Esechioi, Galița, Gârlița și Ostrov) şi, culmea, nu avem nici măcar o amărâtă de sală de sport. În urmă cu zece ani am depus o cerere la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unei săli de sport în localitatea Ostov, unde există şi un liceu. Din păcate, de atunci şi până acum suntem tot în aşteptare. Culmea este că s-au construit săli în tot felul de aşezări unde sunt puţin peste 100 de elevi, dar pentru comuna Ostrov, care are peste 1.000 de elevi, nu s-au găsit bani. Poate ăsta este blestemul nostru. Făcând haz de necaz, oare să fie de vină faptul că suntem situaţi într-un colţ uitat de ţară? Construcţia unei săli de sport la Ostrov este extrem de utilă pentru copiii din zonă, care, în sezonul rece, efectuează orele de sport în condiţii improprii“, a declarat Niculae Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

A murit și speranța…

Primarul din Ostrov a spus că şi-a cam pierdut speranţele că cei de la Compania Naţională de Investiţii să-şi îndrepte privirea şi către Ostrov. Aşa că, împreună cu cei din Consiliul Local, edilul va încerca să ia problema în propriile mâini.

„Am făcut un studiu de fezabilitate şi am zis că în momentul în care reuşesc să prind vreo finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, o să realizăm această sală de sport. Dar şi în această situaţie suntem departe, pentru că şi la PNDL sunt alte priorităţi: şcoli, grădiniţe, etc“, a conchis primarul din comuna Ostrov, pentru TOMIS NEWS.

Până când elevii din Ostrov vor avea o sală de sport va trece mult timp… Poate acel moment nu va veni niciodată, pentru că mai marii de la Bucureşti sunt preocupaţi cu alte proiecte măreţe pentru ţară!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *