Compania Națională de Investiții insistă să fie cea care NU va reabilita Cazinoul! „Nu vor reuși să pună nici o mistrie de ciment pe acest obiectiv de importanță națională!”

Compania Națională de Investiții (CNI) și-a adus aminte că legea îi permite să NU înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța și acționează în consecință. De data aceasta, CNI anunță că a sesizat o „problemă”: constănțenii strâng fonduri pentru reabilitarea Cazinoului!

Într-adevăr, de câteva zile, pe cea mai populară rețea de socializare, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea monumentului istoric. CNI s-a „autosesizat” și a anunțat marți următoarele:

„Nici Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și nici societatea noastră nu au nicio contribuție sau implicare și ne dezicem în totalitate de inițiativele care există în spatiul public privind colectarea de sume de bani pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. MDRAP, prin CNI, depune toate eforturile astfel încât o nouă procedură de achiziție publică să fie demarată în cel mai scurt timp posibil. În acest sens a fost emis avizul interministerial privind reavizarea obiectivului și urmează să fie emisă hotărârea de guvern de reavizare a indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, precizăm că finanțarea acestui obiectiv de investiții este asigurată conform prevederilor legale și nu are legatură cu colectarea de sume de bani prin intermediul diverselor asociații sau strângeri de fonduri pe pagini de Facebook. Pe această cale recomandăm tuturor persoanelor interesate de acest obiectiv de investiții să urmărească atât site-ul, cât și pagina noastră de Facebook, dar și pe cele ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru o bună informare și pentru a afla ultimele detalii legate de derularea acestui proiect”, au precizat reprezentanții CNI.

Este adevărat că o strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului este o inutilitate, întrucât fondurile există, problema o reprezintă birocrația din țara noastră, cauza nefiind internauții, ci tomai CNI, care și-a găsit cu acest prilej un nou motiv de dus cu zăhărelul.

Amintim că, pe 15 februarie, CNI a prezentat Primăriei Municipiului Constanța încă o păcăleală. Sub masca acoperirii financiare în valoare de peste 14,5 milioane lei, CNI a invocat și un mic detaliu: pași ulteriori necesari actualizării documentației. Astfel, în ședința Consiliului Local din acea zi, consilierii și-au dat acordul pentru noua structură de deviz de începere a lucrărilor. Cei 24 de aleși locali au modificat HCL nr. 277/2014, an în care președintele PSD, Liviu Dragnea, garanta în fața Cazinoului că lucrările de reabilitare vor începe în curând. De atunci și până la sfârșitul anului trecut, nu s-a dat nici măcar cu mătura în Cazinou.

CITEȘTE ȘI:

Între timp, joi, 25 aprilie, va avea loc o nouă ședință de CL, în care CNI procedează exact așa cum susține TOMIS NEWS: tergiversare, oricând, oricum, oricât, cu orice prilej! Mai exact, proiectul din 15 februarie se modifică din nou! De data aceasta, CNI anunță că, pentru lucrările de reabilitare, este necesar să fie predat și terenul pe care Cazinoul este amplasat. Rămâne o întrebare firească: în demersurile privind acest obiectiv de investiți, în atâtea luni, nu s-au gândit și la acest mic detaliu?

Palaz: „Nu vor reuși să pună nici o mistrie de ciment pe acest obiectiv!”

Despre proiectul de hotărâre care va fi votat joi, a reacționat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, care a constatat că CNI o lălăie constant.

„Mi se pare o plimbare de la București la Constanța a acestui obiectiv important și părerea mea este că nici în mandatul acesta nu se vor pune schelele pe Cazinou! Nu vor reuși să pună nici o mistrie de ciment pe acest obiectiv de importanță națională! Dar, nu ne opunem reglementării juridice, aici se încearcă o astfel de reglementare a situației. Acum vor și terenul să fie dat… Nu este un lucru ilegal, dar… Se modifică iar hotărârea! (…) Votăm proiectul, dar nu se va pune o mistrie pe acest Cazinou, păcat…”, a spus Palaz.

Proiectul de hotărâre este disponibil AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *