Comitetul pentru Situații de Urgență: Se ÎNCHID școlile! Orban: „Am lăsat timp de adaptare pentru ca părinții să găsească o soluție, probabil pe cineva din familie…”

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) s-a reunit luni și a luat decizia de ca toate școlile să fie închise timp de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie. Cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate în perioada 11 martie – 22 martie, cu posibilitate de prelungire, așa cum a precizat premierul interimar Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

„Vreau să accentuez că această măsură este o măsură cu caracter preventiv. La baza acestei decizii au stat mai multe considerații. Primul argument este legat de o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. (…) Mulți români din Lombardia și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Din acest motiv considerăm că este un risc crescut și ar trebui măsuri întărite la granițe, astfel încât să avem capacitatea de a putea lua cele mai bune decizii în funcție de locul din care vin, fie de intrare în carantină, fie de izolare la domiciliu, astfel încât să putem să împiedicăm o mișcare în locuri publice a unor persoane asupra cărora există risc de contaminare”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Măsura de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar este valabilă şi pentru instituţiile de învăţământ de stat şi pentru cele private.

Orban le-a transmite părinților care se plâng că nu au cu cine să lasă copiii că au mai multe soluții la care pot apela, precum „cineva din familie”, mai ales că închiderea școlilor se va face de miercuri, nu de marți.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.