Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la Prefectură

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, marți, la sediul Instituției Prefectului Constanța, pentru a discuta următoarele puncte: 

  1. Analiza modului de îndeplinire în semestrul I, a activităților cuprinse în Planul de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru anul 2019, precum și a stadiului de îndeplinire a tuturor hotărârilor adoptate în ședințele CJSU Constanța în semestrul I din anul 2019 ( președintele CJSU-  Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanţa ).

2. Prezentarea și analizarea situației curente  privind alunecarea de teren, de pe malul canalului din Cumpăna, de către reprezentanți ai Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA ( CN ACN) și Primăria Cumpăna, astfel:

  • alunecarea de teren a afectat rețeaua de canalizare menajeră
  • distanța minimă dintre gardul caselor riveranilor și conturul alunecării evidențiat pe cota terenului natural este de aprox. 7m
  • pentru prevenirea accidentelor, accesul rutier pe drumul de exploatare este blocat începând cu 50m din amonte de alunecare până la 15m aval față de limita acesteia.
  • hotărârea  emisă de către Consiliul Local al comunei Cumpăna de mutare a familiilor din cele trei case  aflate în prima linie dinspre zona afectată în locuințele puse la dispoziție  de către primăria Cumpăna este pusă în aplicare.
  • CN ACN  a precizat că expertiza finală a fost înaintată către proiectant, care,  la momentul de față, elaborează documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI). Conform programului de predare, DALI va fi înaintat către CN ACN până pe 2 august a.c., care va depune la Ministerul Transporturilor,  până  la 9august a.c., toată documentația pentru inițierea și aprobarea HG pentru obținerea de urgență a finanțării obiectivului de investiții.

Până atunci se vor avea în vedere :

  • menținerea monitorizării situației
  • intervenția în conformitate cu recomandările specialiștilor
  • comunicarea permanentă între factorii implicați .

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.