Comisie de ANCHETĂ pentru „achizițiile dubioase” din perioada stării de urgență. Mihu: „Ce poate fi mai dezgustător decât să îți furi propriul popor într-o situație de criză?”

PSD anunță că, după ridicarea stării de urgență, în Parlament se va înființa o comisie specială de anchetă privind „achizițiile suspecte” realizate de stat în perioda stării de urgență. Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a indicat că se va începe cu buticul din Giurgiu care a primit un mare contract pentru măști de protecție, prin care a vândut produse sanitare în valoare de peste 12 milioane de lei. Totodată, senatorul PSD, Eugen Teodorovici, susține că în perioada stării de urgență, cei de la PNL au făcut o serie de „achiziții dubioase”, de aceea trebuie făcută o comisie de anchetă în Parlament, dar și pentru a afla răspunsul la alte întrebări.

Despre această comisie ne-a vorbit și senatorul constănțean al PSD, Ștefan Mihu, care ne-a precizat că despre cele mai multe dintre achiziții nici nu am aflat încă, rolul anchetei din Parlament fiind tocmai acesta: transparența și condamnarea morală.

Ce poate fi mai dezgustător decât să îți furi propriul popor într-o situație de criză? Când oamenii au rămas fără locuri de muncă, pe un amărât de șomaj tehnic care și ăla întârzie, iar tu să te apuci să îi furi în aceste condiții este ceva de neconceput! Am crezut că, dincolo de disputele politice dintre noi, au măcar creier și înțeleg în ce situație ne aflăm. Domnii au ales să pună banii țării la dispoziția firmelor lor falimentare. Sigur, nu putem să îi condamnăm din punct de vedere juridic, dar moral, în fața națiunii, avem această obligație. Acesta este și rolul comisiei parlamentare. Românii trebuie să știe cum s-au făcut aceste achiziții și… să vă mai spun ceva: despre cele mai multe dintre ele nici nu am aflat încă. După această stare de urgență o să tot aflăm, în special de cele referitoare la contractele cu străinătatea, unde nu i-a verificat nimeni până acum. Dar, o să aflăm…”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Washington Post, una dintre cele mai vechi şi prestigioase publicaţii din SUA, a scris luni despre modul cum au gestionat autoritățile pandemia COVID-19 şi despre anumite cheltuieli dubioase făcute în sfera achizițiilor publice. În articolul publicației americane, corupția din România a fost asimilată cu cea din Columbia, Argentina sau Bangladesh.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.