„Comisia Iordache” pentru Legile Justiției, ÎNCHISĂ! Stelian Ion (USR): „A fost un instrument odios! Și-au dat seama că vor fi spulberați dacă vor continua”

Conducerea Parlamentul a aprobat, marți, încetarea activității comisiei speciale pentru legile justiției, la solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia condusă de Florin Iordache și-a început activitatea pe 27 septembrie 2017. Astfel, toate proiectele aflate in Parlament, referitoare la modificarea Codurilor Penale și a legislației în domeniul justiției vor fi repartizate comisiilor juridice ale celor două camere ale Parlamentului.

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, salută decizia, însă a punctat faptul că intențiile de modificare a legislației penale există, însă mai timid, în comisiile juridice ale Parlamentului.

„A fost un instrument odios, de mutilare a Legilor Justiției și a legislației penale. Din fericire, au reușit doar pe jumătate, în privința legislației penale am reușit la CCR să le picăm tot proiectul. Este o dovadă de abuz cras din partea puterii PSD-iste față de cetățenii de rând. În perioada în care grija principală trebuia să fie de partea siguranței oamenilor, grija PSD și a lui Iordache și Dragnea și a celorlalți a fost pentru protejarea infractorilor. Acum, tragem linie și vedem crime zi de zi, una mai gravă ca alta. PSD persistă în menținerea în continuare a recursului compensatoriu… Și-au făcut un calcul politic și și-au dat seama că vor fi spulberați dacă vor continua cu comisia Iordache. Acum încearcă, ca de fiecare dată, să mențină legea recursului compensatoriu, să mai bage câte ceva în comisia juridică, un pic mai timid ca înainte, dar intențiile sunt exact aceleași. Este doar de fațadă, dacă erau impresionați, aveau un pic de omenie, luau niște măsuri. Poate nu cele propuse de noi, dar unele când s-au văzut toate infracțiunile de zi cu zi, tot mai grave. Pur și simplu nu le pasă, asta e concluzia”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *