Comisia Europeană: România trebuie să comunice CUM COMBATE fraudele

Comisia Europeană a solicitat în mod oficial ca Irlanda și România să comunice măsurile de transpunere a normelor UE de combatere a fraudelor vizând bugetul Uniuni. Solicitările au fost trimise joi celor două țări. Comisia Europeană a a anunțat că a decis să trimită avize Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal.

În urma avizelor de joi, România și Irlanda au la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Statele membre trebuiau să informeze Comisia până în iulie 2019 cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei. Aceste norme cresc nivelul de protecție a bugetului UE prin armonizarea sancțiunilor și a perioadelor de limitare ale infracțiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii. De asemenea, directiva pune bazele Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal și va obține sancționarea acestor infracțiuni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *