Comisia Europeană: România ar putea scăpa de MCV anul acesta

România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) dacă totul merge bine, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova. Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis că vestea primită reprezintă o recunoaștere a efortului Guvernului. Vicepreședintele Vera Jourova a spus că România ar putea scăpa anul acesta de MCV.

Dacă totul merge bine anul acesta (…). Mecanismul ar putea fi încheiat, iar anul viitor România ar putea fipentru prima dată evaluată numai în contextul raportului privind statul de drept, ca toate celelalte state membre”, a spus Jourova.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, reprezintă „o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de presedintele Klaus Iohannis”.

„Am transmis astăzi (miercuri – n.r.), în cadrul videoconferinţei cu vicepreşedintele Comisiei Europene, că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, iar Guvernul format de noua coaliţie are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie”, a spus Orban.

Acesta a mai spus că guvernanții sunt preocupaţi să asigure, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *