Comisia Europeană AMENINȚĂ Ungaria cu infringement din cauza legii anti-propagandă LGBT în școli. Budapesta NU cedează! S-au distribuit cărți pentru copii cu părinți gay: Autoritățile au AMENDAT curierul

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ameninţat miercuri Ungaria cu lansarea unei proceduri de infringement, în cazul în care Budapesta nu revine asupra unei legi prin care este acuzată de discriminarea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), care urmează să intre în vigoare la 8 iulie, relatează AFP.

„Dacă Ungaria nu îşi corectează tirul, Comisia îşi va folosi puterile care-i sunt conferite în calitate de gardian al tratatelor” europene, a ameninţat şefa germană a CE în Parlamentul European (PE).

Legea ungară anti-pedofilie este una dintre cele mai importante legi adoptate în ultimii 12 ani, iar „furia pe care ea a provocat-o printre politicienii din vestul Europei este iraţională”, a declarat preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, pentru portalul mandiner.hu, informează MTI. Într-un interviu publicat joi, Kover susţine că în pofida criticilor din partea Uniunii Europene, „Ungaria va rămâne membră a UE până la destrămarea” blocului comunitar. În condiţiile în care blocul comunitar se îndreaptă „pe o traiectorie care din punct de vedere economic, social, spiritual şi moral este nesustenabilă” este foarte probabil ca acest lucru (destrămarea UE) să se întâmple în timpul acestei generaţii, a atenţionat Kover. În acelaşi timp, UE rămâne cea mai bună platformă pentru reprezentarea intereselor ungare şi structura care oferă „cel mai mare spaţiul de manevră„, a adăugat el. Însă „ea se transformă tot mai agresiv şi mai rapid într-un fel de imperiul atlantic”, a afirmat Kover. Preşedintele Parlamentarului ungar a declarat că se aşteaptă la o schimbare în relaţiile paneuropene „odată cu victoria dreptei italiene” şi potenţiala victorie a dreptei în alegerile franceze. Astfel de evoluţii vor influenţa instituţiile europene, precum şi „întregul climat politic„, şi-a exprimat el convingerea.

În ceea ce priveşte retragerea partidului ungar Fidesz din fosta sa familie politică din Parlamentul European, Kover a spus că „nu este un motiv de bucurie, însă situaţia era de nesuportat în condiţiile în care diverse partiduţe încercau în fiecare zi să ne umilească” în cadrul Partidului Popular European. El a subliniat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără susţinerea tacită a Germaniei, „care nu a vrut să se opună acestei acţiuni din cauza relaţiilor sale proaste cu ţările Grupului de la Vişegrad, dar cu care ea are legături economice profitabile, iar aceasta nu ar fi fost în interesul ei”.

O companie de distribuţie din Ungaria a fost amendată miercuri pentru că nu a difuzat un avertisment cu privire la o carte pentru copii care se referea la părinţi homosexuali, cu câteva ore înaintea intrării în vigoare a unei legi anti-LGBT controversate, transmite AFP. Cartea de istorie, o traducere în ungară a volumului ‘Early One Morning’, scris de americanul Lawrence Schimel, se referă la o familie parentală LGBT şi a fost publicată de ‘Fundaţia pentru familii curcubeu’, o organizaţie neguvernamentală care apără drepturile persoanelor LGBT. Dar firma de distribuţie, al cărei nume nu a fost dezvăluit presei, a încălcat legea privind concurenţa loială, potrivit comisarului numit de guvern Richard Tarnai, şi a fost nevoită să plătească o amendă de 250.000 de forinţi (700 de euro).

Familiile curcubeu sunt total normale. Sexualitatea părinţilor nu este un subiect de carte’‘, a scris pe Facebook editura care a publicat cartea.

Legea adoptată pe 15 iunie de deputaţii ungari stipulează că „pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitate sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor sub 18 ani”. Orele de educaţie sexuală vor trebui de acum să fie asigurate în Ungaria de organizaţii agreate de stat, precizează textul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *