Comisarul European pentru Sănătate: „Trebuie să fiți pregătiți pentru REINTRODUCEREA RESTRICȚIILOR! România să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii”

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, care se află într-o vizită la București, a transmis faptul că cetățenii Uniunii Europene trebuie să fie pregătiți pentru reintroducerea restricțiilor, dacă va crește numărul infectărilor. Ea a ținut să precizeze că singura soluție pentru a evita restricțiile este creșterea gradului de vaccinare.

„Protejarea sănătăţii cetăţenilor noştri este principala prioritate. Vrem să ne asigurăm că ne putem îndrepta spre redeschiderea societăţilor noastre în săptămânile următoare în condiţii de siguranţă şi într-un mod coordonat, dar şi într-un mod care să includă pe toată lumea. Nediscriminarea este un principiu-cheie. Vedem creşterea numărului de cazuri în diferite state membre ca rezultat al variantei Delta şi este adevărat că statele membre pot şi ar trebui, de asemenea, atunci când este necesar, să instituie restricţii pentru a proteja sănătatea publică – inclusiv pentru călătorii. Dar un certificat de vaccinare nu poate fi o condiţie prealabilă pentru călătorie. Acesta este unul dintre principiile principale pe care statele membre le-au convenit atunci când am creat certificatul digital COVID al Uniunii Europene. Până să ne asigurăm că suficient de mulţi cetăţeni sunt complet vaccinaţi, trebuie să rămânem vigilenţi şi să ne redeschidem treptat pentru a limita răspândirea variantelor. Trebuie să fiţi pregătiţi pentru reintroducerea măsurilor, dacă acest lucru este necesar. Cu toate acestea, măsurile care discriminează sunt o preocupare pentru noi.Am fost informaţi că autorităţile malteze analizează din nou această decizie şi aceste regulile, ceea ce reprezintă o evoluţie pozitivă”, a spus Stella Kyriakides, într-un interviu pentru Adevărul.

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, înaintea întâlnirii de lucru pe care o va avea vineri alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, că, având în vedere că doar 30 % din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii.

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides se va afla vinerii la București, unde se va întâlni cu ministrul sănătății, dna Ioana Mihăilă. Discuțiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România, precum și pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătății. Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești, judeţul Dâmboviţa. Înaintea reuniunii și a vizitei la centrul de vaccinare, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populația adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că își ating obiectivele în teritoriu. Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30 % din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România. Acțiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei și din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfășurarea campaniilor naționale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre”, arată un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România. Stella Kyriakides va avea de la ora 9:30, o întâlnire de lucru cu ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, la sediul Ministerului Sănătății. De la 11:45, comisarul european va avea o vizită alături de ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, la Centrul de vaccinare din Petrești, județul Dâmbovița, urmată de o conferinţă de presă”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.