Comerțul ilicit, luat în vizor de Poliția Locală: „Acționăm constant în scopul combaterii fenomenelor antisociale”

În cursul zilei de 24.01.2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au organizat și desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a fenomenelor antisociale stradale de pe raza de competență a Serviciului de Ordine Publică 5.

locala 2 8

Potrivit Poliției Locale Constanța, în cadrul acestei activități tematice s-au efectuat următoarele operațiuni:

-12 polițiști locali au monitorizat următoarele străzi și bulevarde din municipiul Constanța: B.dul Aurel Vlaicu, Șos.Mangaliei, Str.Viitorului, Str.Tractorului, Str.Caraiman, B.dul 1 Mai Vechi, Str.Viorelelor, Str.Brizei, Str.Steluței, Str.Curcubeului, Str. Albăstrelelor, Str.Corabiei, Aleea Timonei, Str.Arcului, Str.Nicolae Grindeanu, Str.Progresului, Șoseaua din Vii, Str.Ion Ursu, Str.Democrației, Str.Pandurului, Aleea Egretei, Aleea Pelicanului, Str.Spiru Haret, str.Cercetaș Alexandru Buzatu, Str.Medeea.

– a fost verificat 1 operator economic;

-au fost întocmite 4 note de constatare;

– au fost verificate 5 autovehicule și legitimate 20 de persoane, în limitele competențelor conferite de lege;

– 2 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție locală în vederea stabilirii identității;

– s-au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.435 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, și a Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite

„De asemenea, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane despre care existau indicii temeinice că ar comercializa ilicit țigări netimbrate. Asupra uneia din persoanele în cauză au fost descoperite pachete de țigări fără a avea aplicat timbru accizabil. Femeia a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța și a fost amendată contravențional cu suma de 1.000 lei, fiindu-i dispusă măsura complementară de confiscare a țigărilor și indisponibilizată suma 67 lei, bani proveniți din acte de comerț ambulant. Acțiuni similare se vor derula în mod constant, în scopul prevenirii și combaterii fenomenelor antisociale stradale”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *