Colegiul Medicilor solicită un angajament pentru sănătate: „Așa nu se mai poate…”

Președinții filialelor Colegiului Medicilor din România au transmis, duminică, solicitarea către autorități să realizeze un angajament pentru sănătate, pentru că „așa nu se mai poate”. Mesajul vine după tragedia din ATI Piatra Neamț. Angajamentul pentru sănătate cerut de președinții filialelor Colegiului Medicilor din România implică investiții în infrastructură, condiții de muncă sigure.

Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie testare, testare, testare. Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui angajament pentru sănătate, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate – spitale noi, pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure pentru medicii și cadrele medicale – pentru România!”, scriu reprezentanții CMR.

Medicii le cer guvernanților să lase promisiunile și „să facă”.

Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, spun președinții filialelor județene ale Colegiului Medicilor din România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.