Codurile penale, MODIFICATE DEFINITIV! Stelian Ion: „Un nimic atât de simplu, după vorbă, după port, își modifică legea în Parlament!” Opoziția merge la CCR! UDMR: „Am votat pentru că nu s-a votat”!

Modificările aduse Codurilor penale au ajuns, miercuri, la votul final în Camera Deputaţilor. Amintim că, la dezbaterile de marți din comisia special, unde s-au analizat articolele declarate neconstituţionale de judecătorii CCR, a fost un scandal uriaş între putere si opozitie și, în final, modificările la Codul penal şi cel de procedură penală au fost adoptate în forma venită de la Senat.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, deputații au dat votul final asupra modificărilor în şedinţa de plen și, evident, a fost un nou prilej de răfuieli, în contextul în care majoritatea PSD – ALDE este una fragilă în Cameră, fiind necesare, pentru adoptare, voturile UDMR și ale parlamentarilor minorităților naționale.

Pentru modificările aduse la Codul de procedură penală, au fost 181 de voturi pentru, 83 împotrivă și o singură abținere.

Din partea PNL, Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor merge cu aceste modificări să conteste la Curtea Constituțională.

„O țară întreagă poate să vadă parlamentarii care au favorizat legalizarea infractorilor! Ați făcut-o împotriva românilor cinstiți din această țară, în prezența lui Liviu Dragnea, care își rezolvă problemele de condamnat dublu la închisoare! Ați reușit prin legi în Parlament să favorizați infractori din fruntea statului român! PNL va contesta la CCR toată această bătaie de joc!”, a spus Turcan.

Din partea USR, deputatul constănțean Stelian Ion, s-a dezlănțuit pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Un nimic atât de simplu, după vorbă, după port, își modifică legea în Parlamentul României, pentru a scăpa de dosare penale! (…) România va fi supusă unui infringement, pentru că vă bateți joc de angajamentele pe care ni le-am luat, dacă asta este România pe care vreți să o creați pentru copiii noștri și ai voștri, îmi pare rău. Sper să fiți sancționați drastic la alegerile din 26 mai și celelalte!”, a spus Stelian Ion.

Ultima intervenție a fost a liderului PMP, Eugen Tomac.

„Nu credem în această mascaradă, nu vă bucurați astăzi, se va bucura poporul român, când vă va trimite la lada de gunoi a istoriei!”, a spus Tomac.

„Politica pe care o faceți este una penală!”

În ceea ce privește modificările aduse la Codul penal, s-au înregistrat 180 de voturi pentru, 81 împotrivă și două abțineri.

După rezultatul votului, președintele USR, deputatul Dan Barna, a luat foc:

„Un milion de români au votat pentru #farapenali, Parlamentul dovedește azi că lupta trebuie să continue, astăzi hoția a câștigat, dar pe 26 mai #farapenali va deveni o realitate în România!”, a spus Barna.

Din partea PNL, a luat cuvântul deputatul Ioan Cupșa.

„Am citit despre politica penală, într-adevăr politica pe care o faceți, în sensul în care se folosește epitetul penal, este de-a dreptul penală! Pentru acel domn, ați fost în stare să vă călcați pe ultimele rămășițe ale onoarei! Cum să beneficiați de onoare dacă nu aveți o minimă demnitate? În ce sens sprijiniți combaterea fenomenului infracțional? (…) Ați lăsat fără bani Ministerul de Justiție, instituții publice cum e DNA sau Direcția pentru probațiune… cum veți dori să faceți prevenție? Nu am greșit când mi-am ales cuvintele dure: politica pe care o faceți, cei din PSD – ALDE, este penală!”, a spus deputatul Cupșa.

UDMR: „Am votat pentru că nu s-a votat…”

Ca de fiecare dată, UDMR a găsit o portiță, prin care s-a scuzat sau, cel puțin, a încercat să scuze votul dat alături de majoritatea parlamentară, deputatul Marton Arpad susținând că ei au votat pentru că… nu s-a votat.

„Opriți zbieretele acestor ultranaționaliști! Faceți ordine, eu nu am discutat cu ei! (…) UDMR nu a votat proiectul de lege de modificare a Codului penal, pentru că anumite prevederi le-am considerat neconstituționale. CCR ne-a dat dreptate! Am votat pentru că nu s-a votat un proiect de lege de modificare, ci o hotărâre prin care au fost eliminate din legea de modificare a codului penal toate elementele găsite neconstituționale!”, a spus Marton Arpad.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *