Cod PORTOCALIU, la Constanța. Primăria a convocat Comandamentul Local pentru Situații de Urgență

Începând de miercuri, 5 februarie, de la ora 17:00 și până joi, la ora 08:00, municipiul Constanța se află sub cod portocaliu de  vreme severă. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. De asemenea, joi, 06 februarie, în intervalul orar 08:00 – 12:00 în Constanța vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Municipiului Constanța a convocat încă din această dimineață Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune.

Potrivit Primăriei, în această noapte 9 autospeciale cu sărărițe vor fi poziționate în mai multe locații din oraș. În funcție de evoluția vremii, mai sunt pregătite, în așteptare, încă 22 de autospeciale cu lamă, precum și freze de mici dimensiuni, ATV-uri cu sărărițe și plug pentru arterele înguste și trotuare. De asemenea, Primăria Constanța este pregătită să intervină și cu echipe de țapinari, drujbari și alpiniști, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, polițiștii locali au împânzit astăzi orașul și i-au sfătuit pe aceștia să meargă la centrul de urgență pentru vreme rea, situat pe șoseaua Mangaliei nr. 86 A. Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare. Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 112 pentru ca aceștia să fie preluați și transportați în centrul special amenajat pentru vremea rea.

„Facem apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele în această noapte decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare”, au mai precizat reprezentanții Primăriei.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.