Spread the love

În perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00 se vor semnala intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Dobrogea.        

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, de miercuri, 05 februarie, ora 08:00 până joi, 06 februarie, ora 10:00, în Dobrogea vor fi precipitații, ploaie în timpul zilei, iar spre seară, lapoviță și ninsoare. Noaptea vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h. De asemenea, în Dobrogea, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general de 50…55 km/h, de astăzi, de la ora 13:00 până mâine la ora 08:00.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit unui anunț de marți al Primăriei Constanța, utilajele sunt gata oricând să intervină pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Lungoci, RAJDP: „Este foarte important să se circule cu atenție și viteză scăzută!”

La nivel de județ, comandamentul de iarnă al RAJDP este pregătit, iar directorul general, Lucian Lungoci, a anunțat faptul că nu este necesară convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, această inițiativă fiind aplicabilă în cazul codului portocaliu.

„Probabil cele mai afectate zone vor fi sud-vestul (Băneasa, Șipote, Dumbrăveni, Negru Vodă) și nordul (Hârșova, Saraiu, Pantelimon). De mâine vor fi precipitații în tot județul, seara se vor transforma în ninsoare asociată cu vânt puternic. Joi nu vor mai fi precipitații, doar vânt care va spulbera zăpadă depusă în cursul nopții. Nimic ieșit din comun… Posibil vor fi miercuri seară condiții de polei la trecerea la temperaturi negative și transformarea  ploii în zăpadă. La acel moment se va interveni cu sare pentru a evita formarea poleiului. Având în vedere faptul că aceste fenomene meteo se vor petrece în noaptea de miercuri spre joi (pe timp de trafic foarte redus) și vom acționa toată noaptea și dimineața, consider că nu vor fi probleme. Este foarte important să se circule cu atenție și viteză scăzută!”, a transmis directorul RAJDP.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *