Cod galben de amenzi la Constanța: Polițiștii Locali au aplicat peste 1.100 de sancțiuni în numai câteva zile!

A fost cod galben de amenzi peste Constanța! În numai câteva zile, polițiștii locali au aplicat mii de amenzi contravenționale pentru diferite abateri. Astfel, în perioada 16.04.2018 – 22.04.2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale. Potrivit Poliției Locale Constanța, în perioada amintită mai sus, oamenii legii au aplicat 1.137 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 250.118 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare. În domeniul circulației în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii  publice au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, 110 sanctiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 116 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, două sanctiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea  prevederilor H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 12 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 189/2017 și șapte sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis.

Atenție la călătorii frauduloși!

Polițiștii locali au mai aplicat 498 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun, opt sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, o sancțiune contravențională aplicată unui conducator VTA pentru circulația pe drumurile publice a unui atelaj hipo și cu măsura complementară de ridicare a vehiculului cu tracțiune animală. În domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal, protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrarilor de construcții, 137 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, sancțiuni cotravenționale pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată, 10 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 15 sancțiuni pentru acte de comerț ilicit și câte o sancțiune pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis și încălcarea Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Cod galben de amenzi la Constanța: Polițiștii Locali au aplicat peste 1.100 de sancțiuni în numai câteva zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *