Spread the love

Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat încă de la ceremonia de învestitură măsurile pe care urmează să le ia în fruntea ministerului, printre care profesionalizarea polițiștilor, limitarea în timp a mandatelor celor din conducere sau suplimentarea cu jandarmi la posturile unde este nevoie. Sindicaliștii din Poliție nu au fost invitați la ceremonie și consideră că măsurile propuse sunt vagi, neclare.

CITEȘTE ȘI:

Unul dintre liderii sindicali, președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, îi punctează noului ministru care sunt urgențele în minister:

„Îi dau eu exemple punctuale: IPJ Călărași trebuie schimbat inspectorul șef care în opinia mea are un management defectuos, lucruri pe care le-am sesizat prin adrese IGPR și Ministerului de Interne și nu s-a dispus nimic în acest sens. La fel la IPJ Constanța, domnul Dancu Constantin trebuie să plece pentru că are probleme de natură managerială și nu numai. Eu am sesizat și CSM și IGPR. Nu a urmat nimic concret. La fel în cazul șefului Poliției Municipale Vaslui, unde presa e plină de informații cum că ar fi ocupat această funcție cu ajutorul unor interlopi. I-am dat concret aceste probleme domnului ministru. Acolo trebuie lucrat: la cap. Unde se centrează profesia. Cei cu funcție de execuție știu ce au de făcut, dar de multe ori sunt bariere puse”, a spus Dumitru Coarnă.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *