Coaliția, la un pas de RUPERE! Stelian Ion: „UDMR a votat cu PSD NENOROCIRILE din Justiție!”

Stelian Ion (USR-PLUS), ministrul Justiției, a declarat miercuri, la B1 TV, că desființarea Secției speciale a fost asumată de toți partenerii din coaliție, deci și de UDMR, prin programul de guvernare votat în Parlament. Dincolo de declarațiile făcute de UDMR-iști la televizor, a punctat Ion, relevant e programul de guvernare votat în Parlament și care a fost apreciat de Comisia Europeană.

Dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în ce privește statul de drept”, a continuat ministrul.

Stelian Ion a mai spus că opoziția UDMR față de desființarea Secției speciale nu e tocmai o surpriză, dar fiind că UDMR a votat pentru înființarea acestei structuri și, de altfel, a votat „cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD”. Întrebat cine ia decizia în privința SIIJ, ministrul Justiției a răspuns: „Coaliția de guvernare trebuie să ia decizia, că nu mă aștept de la PSD să ia decizia în sensul desființării. Adică cei care au promis și și-au asumat prin programul de guvernare votat în Parlament, fără tot felul de globulețe, și redenumiri, și artificii. Deci desființarea SIIJ a fost votată în Parlament, nu altceva!

Guvernul a trimis un proiect foarte bun, lăudat de Comisia de la Veneția, dar în Parlament se blochează lucrurile, iar UDMR e actorul principal. Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD, votau înființarea SIIJ, toate lucrurile acelea care acum își produc efectele din acele legi”, a continuat Stelian Ion.

Întrebat cum se va ajunge până la urmă la desființarea SIIJ dacă UDMR nu vrea, Ion a răspuns: „Cei care au promis au fost inclusiv UDMR-iștii în momentul în care au votat programul de guvernare. Să spună acum românilor că nu au citit cu atenție, că nu au înțeles, asta poate la grădiniță poate fi crezut…. Acel program de guvernare e mai mult decât o declarație, e scris negru pe alb, e obligatoriu pentru noi toți. Programul de guvernare a fost analizat de Comisia Europeană care a apreciat intențiile din documentele oficiale, nu doar niște declarații date la televizor. În acest context am primit noi semnale pozitive din partea Comisiei, nu că am fi făcut mare lucru până acum. Dar dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în privința statului de drept. Nu au cum să facă așa ceva în mod intenționat, doar o fac pur și simplu, în sensul în care actele lor politice și faptul că se opun cu atâta înverșunare desființării SIIJ (…) Lucrurile acestea ne duc automat către Ungaria și Polonia”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.