Spread the love

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis, duminică, o serie de reglementări privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate pe perioada stării de urgenţă, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Astfel, potrivit CNAS, persoanele asigurate au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul şi indemnizaţia de carantină se acordă şi persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet de 6 luni.

Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi şi cele care depăşesc 183 de zile se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale. Potrivit CNAS, aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgenţă instituită prin Decretul 195/2020 şi au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.

Pe același subiect:

Orban a suplimentat bugetele Ministerului Sănătății și al Afacerilor Interne. Măsuri pentru angajatori și angajați: „Garantăm CREDITE pentru IMM-uri și asigurăm șomajul tehnic”

Lege promulgată: Părinții primesc ZILE LIBERE PLĂTITE când şcolile sunt închise

Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

Opoziția strânge rândurile: Grup de lucru pe coronavirus cu Ciolacu, Ponta, Grindeanu, Tudose și Tăriceanu. Senatorul Mihu: „Guvernul trebuie împins de la spate”

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *