CN APM SA Constanța, vicepreședinte al Black and Azov Seas Ports Association

CN APM SA Constanța a fost reconfirmată, pe 2 iunie, la Odessa, în Ucraina, în boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association – BASPA, prin obținerea unui nou mandat de vicepreședinte. Președinția BASPA este deținută de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din poziția sa de vicepreședinte al asociației care reunește porturile din Marea Neagră și Marea Azov, va reprezenta interesele acestora la întâlnirile cu autoritățile internaționale din domeniul transporturilor.

Rolul pe care CN APM SA Constanța și-l asumă în BASPA este foarte important, în special în actualul context în care Marea Neagră capătă tot mai mare greutate la nivel regional și european.
În cadrul reuniunii din acest an se dezbat noile direcții de acțiune pentru perioada următoare, principalele politici de transporturi în regiunea Mării Negre și poziția BASPA referitoare la acestea.
BASPA este permanent implicată în consultările unor importante foruri regionale și internaționale, cum ar fi BSEC (Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră) și TRACECA.

CN APM SA Constanța deține calitatea de membru cu drepturi depline în cadrul BASPA – Black and Azov Seas Ports Association.

Black and Azov Seas Ports Association – BASPA este o organizație internațională, regională și non-guvernamentală, înființată în conformitate cu regulamentul prevăzut în Declaratia Black Sea Economic Cooperation – BSEC, semnată la Istanbul. la 25 iunie 1992.
Printre obiectivele asociației se regăsesc: cooperarea în domeniul economic, științific și tehnic între porturile din Marea Neagră și Marea Azov; cooperarea în domeniul dezvoltării capacităților tehnice, organizaționale și manageriale și schimbul de informații în domeniu; realizarea de studii în domeniul portuar; cooperarea cu alte asociații internaționale ale porturilor și cu alte entități non-guvernamentale din domeniul industriei portuare; cooperarea cu fondurile de investiții internaționale în scopul atragerii de investiții în porturi; cooperarea în scopul creșterii eficienței serviciilor în domeniul transporturilor și în scopul creșterii traficului de mărfuri în porturi.
Porturi membre: Bulgarian Ports Infrastructure Company, Portul Burgas, Portul Varna, Portul Batumi, Portul Poti, Portul Sochi, Portul Constanta, Portul Belgorod-Dnestrovsk, Portul Evpatoria, Portul Giurgiulesti, Portul Izmail, Portul Illichevsk, Portul Kerch, Portul Mariupol, Portul Nikolaev, Portul Odessa, Portul Reni, Portul Sevastopol, Portul Skadovsk, Portul Kherson, Portul Yuzhnyi, Portul Yalta, Terminalul de Containere Batumi, Compania Brooklyn-Kiev, Zona Libera Poti, Centrul de Studii Black Sea Trans, Compania de consultanta INFORMALL, Compania MediaCompass Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *