Clotilde Armand: „Pentru PSD, banii publici sunt doar un mijloc de a-și aservi primarii”

În decurs de numai două zile, primarii independenți Mitică Șerban și Marius Liviu Petre, din comunele constănțene Seimeni, respectiv Peștera, s-au înscris în PSD, întărind o tendință generală la nivelul județului. În urma vizitei de 1 Decembrie în cinci localități din județul Constanța, Clotilde Armand denunță modul clandestin în care PSD îi racolează pe aleșii locali:

Am constatat că primarii sunt victimele sistemului. Cei care nu sunt membri PSD sunt șantajați să devină, altfel nu mai primesc fonduri pentru a rezolva problemele cetățenilor. PSD Constanța se folosește de majoritatea din Consiliul Județean pentru a-și atinge acest scop de aservire, fără nicio grijă reală pentru comunități”.

Opinia este întărită de Gabriel Cateliu, candidat la Camera Deputaților din partea USR Constanța: „Primarii sunt puși în situația ingrată de a alege: ori trec la PSD și primesc bani de la buget, ori rămân independenți și sunt ținuți la ușă. În fiecare an, banii repartizați de consiliile județene sunt atribuiți strict pe considerente politice, fără a avea în vedere nevoile comunităților. Această situație generează o mare vulnerabilitate a primarilor din comunele și orașele mici, adică exact cei care depind de banii de la județ și care se văd puși în situația de a accepta «să se facă frați cu dracul până trec puntea» Practic, primarii neafiliați politic nu au de ales: fie trec la PSD și sunt favorizați de Consiliul Județean la atribuirea fondurilor, fie rămân independenți și li se acordă bani insuficienți la împărțirea bugetului, riscând astfel să nu poată duce la capăt niciun proiect. Soluția pe care o vedem în acest moment este o reformă legislativă care să introducă o serie de criterii clare, obiective și echitabile la împărțirea bugetului gestionat la nivel județean”, afirmă Gabriel Cateliu, președintele filialei USR Medgidia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.