CLM Constanța a atacat decizia Tribunalului de a suspenda regulamentul de acces în zona peninsulară! Ochiuleț (USR): „Ne RETRAGEM din acest proces împotriva constănțenilor și vrem și PNL să facă la fel!”

Tribunalul Constanța s-a pronunțat pe 15 decembrie 2021 asupra unei cereri de suspendare a regulamentului privind accesul în zona peninsulară, care s-a judecat în urmă cu două zile. Astfel, judecătorii Secției contencios administrativ și fiscal au decis să suspende actul normativ atacat. Hotărârea nu este definitivă, însă este executorie, în sensul că, începând din acel moment, barierele au fost ridicate și accesul a redevnit permis. Între timp, vineri, 21 ianuarie a.c., avocatul Consiliului Local Municipal Constanța a atacat decizia Tribunalului, aspect care i-a inflamat pe USR-iștii constănțeni:

Situația regulamentului de acces în Peninsulă continuă să ne uimească și să ne revolte în același timp. Fără ca noi, consilierii USR Constanța, să fim consultați, avocatul Consiliului Local Constanța a atacat cu recurs decizia Tribunalului de a suspenda regulamentul. Conform codului administrativ, Consiliul Local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local urmărind, în primul rând, promovarea și respectarea intereselor cetățenilor. Avocatul Primăriei a acționat conform datoriei contractuale pentru a introduce recursul, însă acest lucru nu se poate face fără acordul majoritar al Consiliului Local. Astfel, am vrea să știm cine l-a împuternicit pe domnul avocat pentru a acționa în numele tuturor consilierilor locali, știut fiind faptul că acest demers nu poate fi făcut fără mandatare din partea Consiliului Local. De asemenea, suntem de părere că, atunci când nu există oportunitate iar interesul cetățeanului este servit mai bine prin neexercitarea unei căi de atac, obligația de a formula recurs nu trebuie absolutizată și dusă la extrem. De asemenea, suntem de părere că, atunci când nu există oportunitate iar interesul cetățeanului este servit mai bine prin neexercitarea unei căi de atac, obligația de a formula recurs nu trebuie absolutizată și dusă la extrem”, au transmis USR-iștii constănțeni.

Dintre consilierii locali ai USR, Mihai Ochiuleț a fost cel mai vehement, susținând faptul că toți colegii lui se vor retrage din acest proces și vor solicita și colegilor din PNL să procedeze la fel și, astfel, „să vedem pe cine mai reprezintă avocații vieții”. Evident, în opinia USR, responsabil este primarul în funcție al Constanței, Felicia Ovanesian.

Este unul dintre puținele momente din activitatea de consilier local în care, am rămas, pur și simplu fără cuvinte. Ce m-a surprins atât de tare?Informația potrivit căreia Consiliul Local a atacat cu recurs decizia Tribunalului Constanța de suspendare a Regulamentului privind accesul în Zona Peninsulară.De ce m-a surprins atât de tare?Pentru că, până azi, nu am crezut că în interiorul administrației alese în septembrie 2020 există oameni care pur și simplu îi disprețuiesc pe constănțeni. După luni întregi de întâlniri cu locuitorii profund nemulțumiți din Pensinsulă, decizia Tribunalului confirma faptul că oamenii au avut dreptate și că Regulamentul trebuie rescris cap-coadă. Dar, ce să vezi? Pentru avocații Primăriei/Consiliului Local nu are nicio relevanță nici ce spune instanța și nici ce vor oamenii. Are relevanță doar o singură opinie, o singură voință, o singură ambiție, ce sunt emanate nu de primarul ales, ci de primarul în funcție al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.Consider că acest recurs revoltător este doar pohta doamnei city-manager, care nu vrea să accepte nici în ruptul capului faptul că unul dintre Regulamentele la care a lucrat a fost desființat de instanță, care nu vrea să pună mâna și să-l rescrie în conformitate cu realitățile din teren, care nu vrea să asculte opiniile celor mulți pentru că ea le știe pe toate.Sigur, ar fi interesant de știut dacă primarul ales, Vergil Chițac, a știut și a aprobat acest demers. Dacă a știut și a spus da, atunci nu este cu nimic mai bun și nici mai diferit de doamna city-manager, iar dacă nu a știut, atunci mă întreb oare ce mai caută acolo? Oricum, noi mergem înainte cu modificarea tuturor Regulamentelor, mai vechi sau mai noi, care au generat probleme în viața orașului nostru. Îmi asum faptul că, din bună credință, pe unele le-am votat, dar îmi asum și toți pașii care trebuie făcuți pentru corectarea și adoptarea lor în forme noi, prietenoase cu locuitorii municipiului Constanța.Am intrat în Consiliul Local pentru a fi exclusiv în slujba constănțenilor și nu a câtorva oameni efemeri aleși sau numiți pe patru ani. Îmi voi respecta acest angajament, chiar dacă asta presupune să spun și să fac lucruri care vor deranja actuala conducere a administrației locale. Pentru mine, constănțeanul este pe primul loc. P.S. Noi, consilierii USR, ne vom retrage din acest proces împotriva constănțenilor și vom solicita colegilor de la PNL să facă același lucru. Să vedem atunci pe cine mai reprezintă avocații vieții”, a subliniat consilierul Ochiuleț.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *