Claudiu Palaz RĂMÂNE vicepreședinte al Consiliului Județean

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a anunțat, marți, că a dispus trimiterea în judecată a vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Potrivit procurorilor, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Claudiu Palaz, fost prefect al Judeţului Constanţa şi respectiv director al Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.1 Cod penal în ref. la art. 309 Cod penal, sub forma autoratului şi, respectiv, a complicităţii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

Totodată, se pune întrebarea firească: va rămâne Claudiu Palaz vicepreședinte al CJC?

Potrivit statutului partidului, Palaz ar trebui și… nu ar trebui să demisioneze. Practic, decizia de suspendare se aplică după voia Consiliului Executiv Național (CEx), care trebuie să decidă dacă Palaz va continua sau nu să rămână membru al PMP.

statut

Judecând după notorietatea lui Claudiu Palaz și funcția sa administrativă prin care, practic, deținele frâiele sorții județului, rămâne la latitudinea fiecărui membru al CEx de a stabilit dezodământul votului.

„Nu cunosc speța în sine, o să citesc și eu dosarul. Dacă domnul Palaz este vinovat sau nu asta vor stabili instanțele de judecată, instituțiile statului. Eu sunt convins că există prezumția de nevinovăție și vedem ce se va întâmpla. Funcția de vicepreședinte nu este subordonată președintelui, el este ales! Numai Instituția Prefectului poate să ia o decizie în acest sens”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Precizăm că rivalul lui Claudiu Palaz, prefectul Adrian Nicolaescu, nu a răspuns pe întregul parcurs al zilei la solicitarea noastră de lămuriri procedurale, ceea ce înseamnă că dorința acestuia de revanșă asupra lui Palaz rămâne strict la intenție personală și politică și nu la acte administrative, pe care se ferește să și le asume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*