Claudiu Palaz, provocare pentru Klaus Iohannis: „Îi susțin referendumul cu o condiție: dacă mai face unul pentru Basarabia!”

Pe 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire, Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, unire care nu a cuprins însă și Basarabia, furată de Rusia la 1812, metodă politică de lucru a rușilor care s-a repetat și în următoarele decenii.
Astfel, marți serbăm 158 de ani de la momentul în care într-o ședință secretă a Adunării deputatul Vasile Boerescu a propus la 24 ianuarie 1859 alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, aceasta fiind acceptată în unanimitate. Faptul împlinit la 24 ianuarie 1859 era considerat de Poarta Otomană și de Austria drept o încălcare a Convenției de la Paris, însă în textul Convenţiei din 1858 nu se stipula ca domnii aleși în cele două Principate să fie persoane separate, o șmecherie politică speculată și exploatată de politicienii români, care s-au ridicat la o înălțime istorică de invidiat.

Astăzi, avem altfel de politicieni. Sau nu? Președintele Klaus Iohannis îi critică din nou pe politicieni, prin comparație cu cei de la 1859, care au înfăptuit Unirea Principatelor. El a anunțat un referendum pe tema modificării Codului Penal prin ordonanță de urgență și a ordonanței grațierii. În acest context, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, îl anunță pe șeful statului că îl va susține în următoarea situație:

„L-aș susține în demersul privind referendumul pe care l-a propus cu următoarea condiție: al doilea referendum pentru Unirea cu Basarabia! Altfel, aș putea să mă mai gândesc… pentru că nu a fost în stare să pună în aplicare referendumul privind 300 de parlamentari. Nu îl văd în stare să organizeze și să finalizeze un referendum privind demersul actual cu amnistia și grațierea. Ar fi o lovitură politică și atât, el nu a fost în stare să aplice un referendum valid, admis de Curtea Constituțională! M-aș mobiliza dacă aș vedea și un referendum, simultan cu acesta, pentru Unirea cu Basarabia! Eu pe Constanța m-aș mobiliza în aceste condiții!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *