Claudiu Palaz, despre circoteca USR-PLUS din Consiliul Județean: „Cei care se băteau cu pumnul în piept nu au, de fapt, nici o soluție!”

Fuziune cu probleme între USR și PLUS, cel puțin la Constanța, unde, joi, în prima ședință a Consiliului Județean din mandatul 2020 – 2024, cele două formațiuni s-au prezentat cu… două propuneri de vicepreședinte. Liberalii și-au văzut liniștiți de treabă cu consilierul județean Stelian Gima, numai că USR-PLUS a venit în ședință cu problemele de acasă. Discuțiile au început cu propunerile pentru comisiile care vor funcționa în cadrul instituției, fiecare partid propunând câte un consilier. Totul a decurs normal, până la momentul în care s-a trecut la alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Constanța.

În mod normal, discuțiile din spatele ușilor închise stabiliseră că din partea PNL va fi vicepreședinte Stelian Gima, iar din partea alianței USR-PLUS, Petre Enciu. Numai că Enciu s-a trezit cu frontul spart, pentru că PLUS a venit cu altă propunere, respectiv Edward Nedelcu, președintele PLUS Constanța. Președintele CJC, Mihai Lupu, s-a trezit depășit de situație și a solicitat o pauză, pentru ca USR-PLUS să-și rezolve problemele interne. După pauză, PLUS a continuat cu Nedelcu astfel că propunerile au rămas în picioare și s-a trecut la vot, iar Enciu a fost desemnat vicepreședinte.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, președintele PMP, Claudiu-Iorga Palaz, candidat pentru funcția de senator al României, ne-a precizat că balamucul politic de joi poate fi explicat foarte clar: cei care se băteau cu pumnul în piept că alții nu fac bine, de fapt, nu au nici o variantă…

„În 3 cuvinte:„convingerea neomarxistă, iremediabilă”. Și am să și explic: Practic, ieri au început patru ani de învățat: pe unde se intră în CJ sau care este rolul consilierilor județeni. Din păcate, nu este timp de învățat, pentru ca problemele se adună și soluțiile nu se pot lăsa așteptate. Asta înseamnă să trimiți oameni fară experiență, că să nu zic direct neprofesioniști. E un început deloc promițător cauzat de cei care se băteau până de curând cu pumnii în piept că ei știu că ce fac alții nu e bine, dar nu aveau niciodată altă variantă, de cei care dădeau mână cu mână și așteptau să fie fotografiați pentru a avea ce pune pe retelele de socializare. Iar cea mai vie dovadă este aceasta: se aliază doi, câștigă mandate în CJ, în urma negocierilor au șanse la vicepreședinte și când să fie nominalizările, ce să vezi?! Fiecare din cei doi vrea funcție, vrea putere, vrea afirmare (dar nu pe merit). Fiecare tabără îl vrea pe al lui. Păi dacă ei nu au fost în stare să aibă o nominalizare comună de vice, dacă ei nu sunt în stare să ia o decizie comună, ce speranțe să avem că vor vota corect în CJ și nu vor aplica același principiu ca cel de ieri: „care pe care” sau, mai bine spus, „eu de ce să nu fiu băgat în seamă?”. Așa că, nu sună bine următorii 4 ani, pentru cei care au crezut că dacă ne ținem de mânuță și ne bâțâim pe o muzică surdă, înseamnă că suntem și pregătiți pentru a vota proiecte de hotărâri. Și, implicit, din păcate următorii 4 ani nu sună bine pentru tot județul, din aceleași considerente”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.