Spread the love

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a discutat, marți, cu mai mulți cetățeni prin intermediul campaniei inițiată de TOMIS NEWS, „Candidații la Primărie, în dialog cu constănțenii”.

Acesta a precizat că printre planurile sale ca potențial primar se regăsește mutarea cartierului social Henri Coandă din actualul amplasament.

„Pana in toamna, dupa ce voi iesi primar, il mut! Nu e nevoie de cale juridica, ci doar de cale administrativa! Baracile sunt demontabile si se pot monta in alta parte! Nu se incalca nici o lege. Nicaieri in lumea asta, nicio legislatie nu prevede ca un cartier social sa fie amplasat in mijlocul orasului. Dar in schimb exista legislatie care prevede ca infractiunile sau cei care le savarsesc sa fie monitorizati si indepartati macar moral de langa cei carora le pun integritatea in pericol! Referitor la Henri Coanda, consider ca este un proiect esuat al administratiei Mazare iar neputinciosul Decebal Fagadau sustine acest proiect in continuare chiar dorind sa mareasca numarul de baraci in zona, cu inca 6, in disperarea lui de a aduna voturi! In schimb nu a luat nici macar o masura, cu toate ca au fost nenumarate semnale in presa, privind siguranta cetatenilor din Tomis Nord! Nu cunosc in ce cartier locuiti, dar daca veti merge in Tomis Nord si veti deschide acest subiect veti vedea ca este un subiect sensibil care i-a adus la disperare pe locuitorii de acolo. Sectia de politie din zona este depasita de evenimente iar din punctul meu de vedere nu li se poate reprosa nimic, tinand seama dotarea si fenomenul infractional care il genereaza o parte din locuitorii acestui cartier! Mazare a gresit ca nu a tinut cont de “ocupatiile” pe care le au o parte din cei carora li s-a dat repartitie in acest campus si nu a facut decat sa-i puna laolalta pe cei care au ocupatii infractionale! O strategie total gresita! Deci voi muta cartierul Henri Coanda pana in toamna!”, a spus Palaz, într-un răspuns adresat constănțeanului Radu Lupu.

Totodată, Palaz a mai precizat că proiectul nu putea fi atacat în instanță, acesta fiind un aspect legat de oportunitate și nu de legalitate.

„Realizarea proiectului este facuta pe oportunitate, nu pe legalitate. Nu am contestat legalitatea lui, ci am spus ca este un proiect social esuat, gresit ca amplasament, ca mod de gandire privind repartizarea celor mentionati mai sus si faptul ca a fost creat pentru a aduna voturi pentru Mazare! Oportunitatea aprobarii lui nu poate face obiectul nici unei actiuni in instanta. In general oportunitatea tine de optiunea politica a celor care propun acest proiect si de strategie primarului, in speta Mazare sau Fagadau”, a mai spus Palaz.

DISCUTĂ ȘI TU CU CANDIDAȚII LA PRIMĂRIE!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *