Claudiu Palaz (Consiliul Județean Constanța) și-a prezentat raportul de activitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – din partea PMP, Claudiu-Iorga Palaz, și-a prezentat, joi, raportul de activitate al mandatului pe care îl exercită de patru ani. Palaz a arătat că nu a fost un mandat ușor, însă a abordat proiecte pentru toți cetățenii și, printre priorități, s-au regăsit, pe lângă gestionarea banului public, atribuții concrete precum coordonarea Direcției privind Administrarea Domeniului Public și Privat – autoritatea județeană de Transport sau Direcției de Proiecte.

Potrivit raportului de activitate al lui Palaz, în 2017, 2018 și 2019, a sprijinit desfășurarea, la Pavilionul Expozițional Constanța, a Târgului Ofertelor Educaționale. Tot în 2017, 2018 și 2019, în aceeași locație, s-a desfășurat Gala Voluntarului, eveniment în cadrul căruia a fost recompensat public efortul persoanelor care și-au dedicat timpul liber în proiecte pentru tineret. În 2018, un spațiu din cadrul Pavilionului a fost pus la dispoziția unei asociații pentru activități de lucru cu copiii instituționalizați. În aceeași locație, în 2019, a avut loc Gala Excellentia, despre care TOMIS NEWS a relatat la momentul respectiv.

Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală, secție a Spitalului Clinic de Urgență Constanța, a solicitat sprijinul în vederea amenajării unui spațiu adecvat pentru desfășurarea în condiții optime a activităților proprii. Astfel, Palaz a identificat un imobil, respectiv pavilionul D+P+1E  amplasat pe latura estică a Spitalului Clinic Municipal Constanța,  secție exterioară a Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Detalii, AICI și AICI!

Claudiu Palaz a acționat și în zona culturală, despre care TOMIS NEWS a relatat la momentul respectiv AICI, AICI și AICI, dar și în mediul militar, AICI!

Palaz a demarat procedura de preluare a construcției speciale „Debarcader”, situată în stațiunea Mamaia, zona Cazino, cunoscută drept „pasarela regală”, construcția face parte din Ansamblul Cazinoului, inaugurat în anul 1935. Motivat de importanța deosebită și emblematică a pasarelei din Mamaia, simbol al acestei stațiuni turistice, Palaz a considerat obligatorie preluarea acesteia de către Consiliul Județean Constanța și executarea lucrărilor de întreținere, conservare, restaurare și punere în valoare a acestui „monument”, cu respectarea legislației în vigoare. Detalii, AICI!

În ceea ce privește demolarea clădirilor degradate și reabilitarea clădirilor insalubre, Palaz a intervenit asupra vilelor Lotus, Buzău, SOTRM – din Eforie Sud, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, dar și în privința Palatului Administrativ Constanța, prin realizarea instalației de iluminat al fațadei printr-un concept modern de iluminat arhitectural, cu culorile drapelului național, care să corespundă condițiilor de funcționare la exterior, ce utilizează aparate de iluminat cu tehnologie LED și care urmărește optimizarea și eficientizarea consumului de energie electrică.

Luna trecută, Palaz a demarat proiectul de hotărâre privind aprobarea inițiativei „Administrația Județeană – mai aproape de cetățean” (detalii, AICI), prin care vicepreședintele CJC își dorește să aducă administrația județeană în localitățile din județul Constanța.

Pe 18 februarie a.c., în ședința Consiliului Județean Constanța, a fost supusă dezbaterii Declarația de intenție, privind un parteneriat între județele Constanța și Harghita. Invocând repetatele întâlniri care au avut loc între delegațiile celor două județe, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a arătat faptul că, astfel, cele două consilii județene trebuie să își declare acordul pentru identificarea oportunităților care servesc cunoașterii reciproce a celor două culturi, iar declarația trebuia să fie adoptată și în cadrul CJ Harghita, inițiator fiind Csaba Borboly, președintele instituției. Palaz a reacționat vehement atunci, votând împotrivă. Detalii, AICI!

Raportul de activitate al lui Claudiu Palaz este disponibil, integral AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.