Clădirea Muzeului de Artă din Constanţa a fost luminată în albastru, de Ziua Mondială a Diabetului

Clădirea Muzeului de Artă din Constanţa a fost luminată, sâmbătă seară, în culoarea albastră, culoare asociată luptei împotriva diabetului. Acţiunea este desfăşurată de Ziua Mondială a Diabetului, de către voluntarii Lions Club Constanţa.

Pentru a atrage atenţia asupra ameninţării pe care această boală o reprezintă, în fiecare an, pe 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet şi având susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ca răspuns la răspândirea alarmantă a diabetului la nivel mondial.

Diabetul este o afecţiune cronică ce apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă. 80 la sută dintre persoanele bolnave de diabet sunt supraponderale. De aceea, medicii recomandă ca numai prin adoptarea unor principii sănătoase de alimentaţie şi prin multă mişcare, putem preveni o serie de afecţiuni grave, aşa cum este şi diabetul zaharat, iar dacă suntem deja afectaţi putem reduce mult din complicaţiile acestei afecţiuni asupra stării de sănătate, reuşind astfel să ducem o viaţă normală.

Lions Club Constanța aniversează, în această toamnă, 28 de ani de la înființare și este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Toţi membrii clubului activează ca voluntari, nefiind retribuiţi. Motto-ul leilor din întreaga lume este: Noi servim (We Serve).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *