CJSU Constanța: Purtarea măștii, OBLIGATORIE în aer liber, în zonele aglomerate

Masca de protecție, obligatorie în județul Constanța, începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00

În urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:

  • Târguri, piețe, oboare;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18:00 – 24:00, în următoarele zone de promenadă:faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit joi și, după această ședință, prefectul Constanței, George Niculescu, a transmis deciziile care au fost adoptate și care vor fi aplicate începând cu 1 august:

„Am avut analizarea propunerii DSP Constanța în vederea introducerii obligativității purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, în care distanța socială, fizică, nu se poate respecta. Aici vorbim de piețe, oboare, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz. Pentru zonele de promenadă, în toate stațiunile turistice, unde tradițional se formează aglomerări, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00. (…) Măsurile au fost recomandate de IPJ și DSP Constanța. Am stabilit, în unanimitate, completarea spațiilor de internare a pacienților Covid – 19 prin suplimentarea planului alb făcut de DSP cu 36 de locuri la spitalul din Mangalia. Din cauza numărului mare de infectări suntem nevoiți să alocăm un număr suplimentar și în această unitate medicală, care devine și ea unitate suport covid. De asemenea, suplimentarea listelor spațiilor de carantinare în județ. Vorbim despre spațiile din subordinea Direcției pentru Sport și Tineret”, a spus George Niculescu.

Potrivit reprezentantului guvernului în teritoriu, hotărârea privind limitarea programului teraselor încă nu a fost emisă.

„Programul teraselor și cluburilor sunt menționate în HG care a fost dată publicității ieri, acest program se aplică în zonele care reprezintă un număr de infectări și un risc mare de transmitere. La nivelul județului Constanța, astăzi avem 27 de cazuri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU. Dacă se va aplica, așteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”, a mai spus prefectul Niculescu.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că CNSU va adopta o decizie cu privire la organizarea evenimentelor private pe terase.

„Vom analiza în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom decide asupra acestui subiect, astăzi, cel târziu mâine. Aşteptăm propunerea de hotărâre, e grupul de suport care pregăteşte hotărârea, o analizăm, mai consultăm alţi specialişti. Fie în seara asta, fie în cursul zilei de mâine vom adopta o decizie”, a spus Orban.

Limitarea programului teraselor urmează să fie decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fie la propunerea Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.