CJC: S-au certat… de la BANI! Primăriile mai AȘTEAPTĂ fondurile pentru dezvoltare locală

Consilierii județeni s-au reunit luni în ședință extraordinară pentru o serie de proiecte, printre ele figurând cele referitoare la repartizarea unor sume pentru primăriile din județ pentru proiecte de dezvoltare locală, plăți arierate sau drumuri comunale.

iordache
Marian Iordache

Grupul PNL, cu Marian Iordache și Marian Crușoveanu în prim plan, s-a luat la harță cu președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz. Liberalii au dorit să formuleze un amendament, în scris, invocând faptul că banii se alocă discreționar și ei au dorit să corecteze această alocare. Evident, liberalii se refereau la subfinanțarea primăriilor PNL, iar Țuțuianu a arătat că „la nivelul CJC există o comisie care analizează toate propunerile”. Acest motiv de ceartă s-a mai repetat pe parcursul actualului mandat al CJ. După intervenția lui Țuțuianu, a început un lung dialog politic și Iordache și Crușoveanu, ultimul insistând ca amendamentul să fie supus la vot „pentru că nu este un proiect, este doar un amendament”.

După dezbateri intense, a fost luată o pauză pentru… clarificări, Palaz punctând faptul că „trebuie să fim echilibrați, primarii așteaptă acești bani”.

crusoveanu
Marian Crușoveanu

Pauza nu a relaxat deloc spiritele, iar Țuțuianu a reluat ședința ferm: a retras cele două proiecte de pe ordinea de zi, pentru că amendamentul liberalilor nu avea avizul comisiei economice, necesar întrucât ar fi modificat radical proiectul de hotărâre. Evident, a urmat un nou moment de ceartă cu Crușoveanu, căruia Țuțuianu i-a spus (din nou) să urmeze încă o dată facultatea de Drept, pentru că „propuneți o încălcare a legii”.

Peste 43,3 milioane lei erau programați pentru alocare tuturor primăriilor din județ, cei mai mulți urmând a primi municipiul Constanța – 2 milioane, Valu lui Traian – 1,3 milioane, câte un milion la Năvodari și Castelu sau 650.000 lei la Cumpăna și câte 600.000 lei la Techirghiol și Mihail Kogălniceanu. La polul opus, cei mai puțini bani ar fi trebuit să primească Mangalia și Medgidia, câte 100.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.