„Ciuma roșie”, eliminată de guvernul PNL doar la televizor: Noii șefi ai instituțiilor de stat, PSD-iști de frunte!

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost, în toate guvernările, o instituție râvnită din punct de vedere politic. În prezent, Agenția este predată de liberali către ALDE, pentru a obține bunăvoința politică a oamenilor lui Călin Popescu Tăriceanu. La conducerea ANRM s-au aflat, timp de mai mulți ani, reprezentanții unui grup de interese transpartinic, al cărui inițiator, liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a reușit performanța de a monopoliza exploatarea agregatelor minerale în zona Moldova și nu numai. De asemenea, acest grup s-a asigurat de căpușarea unor interese și afaceri ale statului român în domeniul resurselor minerale.

După plecarea PSD de la guvernare și preluarea frâielor de către liberali, a urmat la ciolan o altă trupă tot cu legături în spectrul politic. Astfel, TOMIS NEWS continuă seria dezvăluirilor despre ce se întâmplă la Societatea Națională a Apelor Minerale SA (SNAM), aflată în subordinea ANRM.

După publicarea celui mai recent material al TOMIS NEWS legat de acest subiect, reacțiile în cadrul Ministerului Economiei au fost diverse. În primul rând, proaspătul director general al SNAM, Alin Udriște, a fost chemat de ministrul Virgil Popescu și i s-a recomandat să se ocupe de eliminarea rapidă din Societate a tuturor angajaților care sunt posibile surse ale jurnaliștilor, fiind recomandată o reorganizare care să permită desființarea posturilor ocupate de oamenii incomozi. Totodată, la nivelul SNAM a fost creat un grup de lucru, format, în mare parte, din angajații apropiați fostului director general Radu Dumitru, care să se implice în mod activ în elaborarea noii organigrame. În contextul în care aceștia sunt șantajabili, unii dintre ei fiind urmăriți penal sau aflați în stare de incompatibilitate, este evident că deciziile lor nu vor avea la bază profesionalismul, ci dorința de a face pe plac directorului general și șefului CA al SNAM, mecanicul auto Victor Sandu.

CITEȘTE ȘI:

Relevant este faptul că în contextul în care Alin Udriște nu are un background profesional care să îl recomande pentru funcția căpătată pe criterii clientelare, deciziile pe care acesta și le asumă sunt dictate de un grup din afara instituției, al cărui reprezentant este consilierul său personal, Alin Nicolicea, nepotul liderului PSD Eugen Nicolicea.

Angajări la stat pe criterii clientelare

Guvernul PNL transmite constant public faptul că este preocupat de curățarea instituțiilor de stat, prin eliminarea celor angajați sau numiți pe funcții serioase în guvernările PSD. Realitatea este, însă, departe. Aceste curățenii, care contrazic flagrant declarațiile publice, sunt de două feluri: cei numiți de PSD sunt fie înlocuiți de membri PNL, fie de alți oameni din… PSD.

Un exemplu relevant îl reprezintă liberala Diana Mihaela Gășpărel, fosta șefă a sucursalei Nord a SNAM, recent avansată director de cabinet al noului prefect de Suceava. Fostul director general, după ce a discutat cu subordonații care își desfășurau activitatea la sucursala respectivă, a decis ca rolul de șef al sucursalei să fie asumat de către unul dintre aceștia, nefiind necesară angajarea din sursă externă a altcuiva. Noul director general, Alin Udriște, a considerat că este necesară angajarea consilierului PNL Corneliu Scripcariu, ca interfață între sediul central și cei 20 de angajați care își desfășoară activitatea la sucursala Nord a SNAM.

O altă situație hilară o reprezintă concedierea/mutarea/reîncadrarea fostului director general adjunct Bogdan Jelea, cunoscut publicului pentru faptul că a fost demis din PNL Sector 5 în cumpăna dintre anii 2019 și 2020, întrucât a participat la mai multe emisiuni moderate de Mihai Gâdea. În momentul numirii lui Alin Udriște ca director general al SNAM SA, acesta l-a chemat pe directorul general adjunct, Bogdan Jelea, aducându-i la cunoștință faptul că ordinul primit de la ministrul Economiei este să îl îndepărteze din instituție. Bineînțeles că după s-au activat resursele politice, Bogdan Jelea a fost numit tot șef în SNAM!

În cursul lunii decembrie 2019, la un post de televiziune național, a apărut ministrul Virgil Popescu, care a remarcat că directorul general al SNAM SA are pe contul personal de Facebook o fotografie în care apare îmbrăcat cu o geacă roșie, purtând însemnele PSD. În același context, ministrul a remarcat că totul a fost PSD-izat, iar principalul său scop este de a scăpa țara de „ciuma roșie”. După apariția TV a ministrului Economiei nu a existat nici măcar o discuție la care să fie invitat fostul director general al SNAM SA, iar despre evaluarea activității sale nici nu s-a pus problema. Decizia de schimbare a directorului general s-a luat într-un week-end pe care ministrul l-a petrecut în zona sa natală, iar aceasta a fost pusă în executare de către o parte din membri CA care, cu câteva luni înainte, purtau tot geci roșii cu însemnele PSD! Ca exemplu relevant, noul director general al SNAM, Alin Udriște (dreapta), în calitate de lider TSD Mehedinți: AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *