Conducerea PLUS Constanţa a primit vot de neîncredere din partea membrilor, printr-o majoritate simplă, dar… tot majoritate. Astfel, nemulțumiții de președintele Lucian Muflic au inițiat un vot de blam și l-au demis cu 108 voturi pentru, 87 voturi împotrivă şi 15 abţineri. Inițiativa este foarte ciudată, chiar dacă a început acum o lună, mai ales că luni seară s-a spulberat, oficial, orice șansă de participare comună a Alianței USR-PLUS și PNL la alegerile locale. Totodată, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a păstrat invitația pentru USR la întâlnirea de mâine, chiar dacă aceasta este… fără vreun rost. Între timp, imediat după demiterea lui Muflic, brusc, Huțucă și-a adus aminte de… PLUS!

În primul rând, vreau să îmi cer scuze față de reprezentanții Plus, pe care, involuntar, am omis să îi invit la întâlnirea de miercuri, 22 iulie. Mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestui aspect și doresc să îi asigur pe reprezentanții Plus de tot respectul și aprecierea mea. Vă invit, cu toată deschiderea, ca mâine să luați parte la discuțiile referitoare la proiectul ”Constanța, în următorul deceniu. Constanța 2030”. În continuare, sunt convins că opoziția constănțeană are mulți oameni de calitate, tineri pregătiți, care pot demonstra că se poate face politică și altfel”, a transmis Bogdan Huțucă.

Revenind la PLUS, Lucian Muflic ne-a precizat că, dat fiind contextul demiterii, reprezentanții acestui partid nu vor participa la întâlnirea programată mâine cu PNL, întrucât nu există mandat.

Noi suntem în acest moment demiși, printr-o moțiune de neîncredere inițiată acum o lună. Filiala a votat, la limită, dar a votat și, la acest moment, ar trebui să urmeze desemnarea unui birou interimar și, ulterior, vor face alegeri. Cu siguranță, nu vom participa (la întâlnirea cu PNL – n.r.), pentru că nu avem legitimitate din partea PLUS (național – n.r.). Conform statutului, alegeri interne trebuie să fie până la alegerile locale. (…) Am prezentat raportul filialei pe un an. Sunt lucruri cu care nu suntem de acord și cu ce s-a susținut acolo (la votul demiterii – n.r.), dar modul în care s-a votat este conform cu statutul, regulamentele și este alegerea filialei. După un an de zile de muncă, nu știu dacă voi mai candida. În această filială, nu a fost funcțional vreun departament. Tot ce s-a construit a fost începând cu 2 august (2019 – n.r.), cu tot respectul pentru structura intermediară dinainte, dar noi am construit și am adus în foarte multe capitole. Filiala din Constanța este printre primele 10 filiale din țară. Asta a însemnat muncă, sacrificiu – de timp, de bani, familii, joburi, ne-am sacrificat foarte mult. O nouă candidatură înseamnă o nouă echipă și noi sacrificii și oricât ne-am dorit să putem să continuăm putem s-o facem și ca simpli membri, nu doar în for de conducere”, a spus Lucian Muflic, pentru TOMIS NEWS.

Demiterea lui Muflic a venit pe fondul ofertelor făcute de USR și… PNL. Lui Muflic i s-a reproșat că „a cedat prea mult pentru USR”, iar inițiatorii moțiunii de neîncredere au speculat momentul și, așa cum ne-au precizat surse din cadrul PLUS, ar fi obținut mai multe garanții de la liberali. Referitor la acest aspect, Muflic a zâmbit și ne-a precizat că „nu pot să comentez acest lucru…”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *